Τoυς ενδεχόμενους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία θα εξετάσουν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομιών (G7) κατά τη σύνοδό τους αυτήν την εβδομάδα στη δυτική Ιαπωνία, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Ενώ η παγκόσμια οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, αυξάνεται η αβεβαιότητα και οι ηγέτες της G7 αναμένεται να προωθήσουν έναν συνδυασμό νομισματικών, δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών για να τονώσουν την ανάπτυξη στο ανακοινωθέν τους, ανέφεραν οι δύο πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυξάνεται η αβεβαιότητα. Θα συζητήσουμε τους καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε στο Reuters μία από τις δύο πηγές.

Η G7 περιλαμβάνει τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Με τη Βρετανία και τη Γερμανία να αντιστέκονται στα αιτήματα για δημοσιονομικά μέτρα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αναμένεται να παροτρύνει τους ηγέτες της G7 να υιοθετήσουν μια ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση κάθε χώρας, είπαν οι πηγές. Οι ηγέτες της G7 αναμένεται επίσης να επαναβεβαιώσουν την προηγούμενη δέσμευσή τους στη σταθερότητα της αγοράς συναλλάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης