Με αυξημένη ανοδική δυναμική ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα των επενδυτών να εστιάζεται στην ψήφιση του προϋπολογισμού και των μέτρων, που είναι τώρα σε εξέλιξη στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με σύμμαχο και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται σε ποσοστό 2,12% στις 832 μονάδες. Νωρίτερα ωθήθηκε έως το υψηλό των 836 μονάδων και παραμένει σε θετικό έδαφος από την έναρξη της συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος πλησιάζει προς τα 26 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας είναι ότι μόλις 9 μετοχές δέχονται πιέσεις, έναντι 77 που ενισχύουν τις τιμές τους. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στις τράπεζες, ενώ υψηλά στην προτίμηση των επενδυτών είναι ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,65%, ο CAC σημειώνει κέρδη 0,51%, ενώ μόλις πέρασε σε αρνητικό πρόσημο ο δείκτης FTSE100 στο Λονδίνο, ο οποίος υποχωρεί κατά το οριακό ποσοστό του 0,03%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο ενιαίος δείκτης της Ευρωζώνης και εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της, ο Euro Stoxx 50, ενισχύεται κατά 0,72%.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης