Σε «CCC» υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βενεζουέλας η Standard & Poor΄s Ratings Services από «CCC+» προηγουμένως, με το outlook να είναι αρνητικό.

Στην ανάλυση του ο οίκος κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης της χώρας να λάβει εγκαίρως τις διορθωτικές δράσεις για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες οικονομικές στρεβλώσεις που έχουν συμβάλει στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και στην έλλειψη ξένου συναλλάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος σημειώνει ταυτόχρονα ότι η οικονομική ύφεση, ο υψηλός πληθωρισμός και η αυξανόμενες ελλείψεις έχουν αποδυναμώσει τη δημόσια στήριξη προς την κυβέρνηση, πιθανώς μειώνοντας και τα πολιτικά περιθώρια για να δρομολογήσει δύσκολα διορθωτικά οικονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εξωτερική της ρευστότητα.

Τέλος επισημαίνει ότι το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα οι αυξανόμενες οικονομικές στρεβλώσεις και η σταθερή πολιτική πόλωση να υπονομεύσουν περαιτέρω την εξωτερική ρευστότητα και κυβερνησιμότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας κρατικής χρεοκοπίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή:www.capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης