Στην υπογραφή διμερούς σύμβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ προχώρησε, με την εγγύηση του ΟΤΕ, η Cosmote με τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank, EIB) καθώς και σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 150 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά εξασφαλίζουν πρόσθετη ρευστότητα για επενδύσεις αύξησης της χωρητικότητας και της κάλυψης του δικτύου ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση από την EIB παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Συμμετοχή στο κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD έχουν τόσο εγχώριες, όσο και διεθνείς τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε ότι «στόχος του επενδυτικού μας πλάνου είναι να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας και των πελατών μας, για σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες επικοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ ο Όμιλος αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από 2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ υπάρχει δέσμευση για επιπλέον 1,5 δισ. μέχρι το 2020, για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και 4G/4G+. Χαρακτηρίζει τα δίκτυα νέας γενιάς μονόδρομο για την ψηφιακή εποχή. «Η συνεργασία μας με την EIB και την EBRD θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας και να οικοδομήσουμε τα δίκτυα του μέλλοντος, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας» σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Deputy Director General της EIB και επικεφαλής του Investment Team για την Ελλάδα Νίκολας Τζένετ δήλωσε ικανοποιημένος που γίνεται ένα ακόμη βήμα για να επωφεληθεί η Ελλάδα από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος της EBRD Ντιρκ Βέρνερ δήλωσε ικανοποιημένος που παρέχεται στήριξη σε ένα έργο με «πράσινη» διάσταση, που ενισχύει τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, την τοπική οικονομία καθώς και τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας συνολικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης