Περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών οικονομικών μεγεθών του στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές εκτιμά για το 2018 η διοίκηση του ομίλου Quest Συμμετοχών, συμφερόντων Θ. Φέσσα.

Ο εισηγμένος όμιλος προέρχεται από σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του υο 2017, με +12% στις πωλήσεις (436 εκατ. ευρώ), +23% στη λειτουργική κερδοφορία (στα 39 εκατ.ευρώ), μεταστροφή (turn around) των ζημιών του 2016 σε οργανική κερδοφορία (ΕΒΤ) στις εταιρείες Cardlink και Quest Online, υλοποιώντας συγχρόνως επενδύσεις ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το 2018 να βρίσκεται ήδη στο δεύτερο τρίμηνο, η διοίκηση της Quest Συμμετοχών εκτιμά πως με την προϋπόθεση της σταθερότητας στην Ελληνική οικονομία, ο όμιλος στο σύνολό του θα παρουσιάσει ανάπτυξη των βασικών οικονομικών μεγεθών του στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι άξονες ανάπτυξης, όπως αναφέρει η διοίκηση στην ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2017, εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τέσσερις άξονες: τις υπηρεσίες πληροφορικής στο εξωτερικό (Ε.Ε), τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών αλλά και την ανάπτυξη σε προϊόντα τεχνολογίας και το Mobility.

Αναλυτικά, για τη μητρική εταιρεία Quest Συμμετοχών , βασικός στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η διατήρηση ενός μοντέλου λειτουργίας με περιορισμένο λειτουργικό κόστος για τα ενοποιημένα μεγέθη, η ανάπτυξη των οργανικών μεγεθών των θυγατρικών και η αναζήτηση νέων ευκαιριών επενδύσεων στους ίδιους ή σε νέους τομείς με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Info Quest Technologies θα επιδιώξει την ελαχιστοποίηση των επισφαλειών και τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κεφαλαίου κίνησης, θα συνεχίσει την προσαρμογή του κόστους λειτουργίας στις συνθήκες της αγοράς και θα στοχεύσει στη διεύρυνση των μεριδίων της στις αγορές που δραστηριοποιείται στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες περιοχές και αγορές.

Για την iStorm (έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία προτύπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple ως Apple Premium Reseller-APR) σχεδιάζεται η επέκταση του δικτύου με νέα καταστήματα.

Σήμερα λειτουργούν επτά συνολικά καταστήματα iStorm, εκ των οποίων τα 4 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και το νεότερο κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας. Στόχος είναι το άνοιγμα ενός καταστήματος στην Λεμεσό μέχρι το τέλος του 2018.

Στη θυγατρική Unisystems, στο βαθμό που δεν υπάρξουν δυσμενείς εσωτερικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, προβλέπεται σχετική αύξηση του τζίρου από την εσωτερική αγορά, περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας, συνέχιση της επέκτασης των πωλήσεων στο εξωτερικό και παραγωγή θετικών χρηματοροών.

Το 2018 οι πωλήσεις από τις αγορές του εξωτερικού προβλέπεται να κυμανθούν στο 42% των συνολικών ετησίων εσόδων της εταιρείας ή στο 45% των εσόδων από υπηρεσίες.

H Cardilink to 2017 έκλεισε με την εταιρεία να διαχειρίζεται σχεδόν 290.000 τερματικά και σταθερά πάνω από 20.000.000 συναλλαγές μηνιαίως, με αποτέλεσμα τα έσοδα της Cardlink να αυξηθούν σε ποσοστό 79% πέρυσι έναντι του 2016.

Για τη φετινή χρήση αναμένεται σταθεροποίηση των εσόδων, με την εταιρεία να προετοιμάζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων.

Τέλος, στον κλάδο των ταχυμεταφορών, η ACS βασίζει την ανάπτυξη των εσόδων της το 2018 κυρίως στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών. Η αγορά των υπηρεσιών ταχυμεταφορών εκτιμάται ότι λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) θα κινηθεί θετικά.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει και σε σημαντική αναβάθμιση των μηχανογραφικών της υποδομών και νέων λύσεων για τους πελάτες της, καθώς και την ανάπτυξη του δικτύου των σημείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά αυτή.

Όπως σημειώνεται, η αγορά του ταχυδρομείου παραμένει μια φθίνουσα αγορά λόγω της σταδιακής υποκατάστασης της αλληλογραφίας από τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, αλλά το μερίδιο της ACS στην αγορά αυτή είναι ακόμα πολύ μικρό (περίπου 5-6%) και υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης των εσόδων της από την αύξηση του μεριδίου της.

Συνολικά η διοίκηση της Quest Συμμετοχών εκτιμά πως το 2018, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο αρνητικό γεγονός, η ACS θα παρουσιάσει αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης