Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από το άλμα που σημείωσαν οι μετοχές της πετρελαϊκής BP, η οποία ανακοίνωσε ισχυρή κερδοφορία και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με τις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, να δέχονται πιέσεις από την υποχώρηση της BNP Paribas.

Στις 10.17 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους, ενώ σταθεροποιητικά κινούνταν και τα blue chips της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές, καθώς η γερμανική χρηματιστηριακή αγορά παρέμενε κλειστή λόγω αργίας, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Άλμα άνω του 3% σημείωσε η μετοχή της BP στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014, καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Θετική ήταν η αντίδραση της αγοράς και στα αποτελέσματα της Ryanair, με τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας να καταγράφει άνοδο πάνω από 5%, καθώς διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση 3% σημείωσε νωρίτερα η BNP Paribas, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, με τους χρηματιστές να επικαλούνται την απογοητευτική επίδοση της μονάδας που σχετίζεται με τις συναλλαγές στις αγορές.

Συνάλλαγμα

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,1644 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 131,736 γιεν, στο 0,8816 με τη στερλίνα και στο 1,1597 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 113,141 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,3209 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης