Για ράλι ανόδου ετοιμάζονται σήμερα οι δείκτες της Wall Street, όπως προμηνύουν τα futures των δεικτών, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο την Παρασκευή ολοκλήρωσε τη χειρότερη εβδομάδα από το 2016, με μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, καθώς παρά το γεγονός ότι οι δείκτες έκλεισαν θετικά, οι απώλειες των προηγούμενων ημερών ήταν τέτοιου μεγέθους που δύσκολα θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones και ο S&P 500 έχασαν 5,2%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε 5,1% χαμηλότερα, γνωρίζοντας τη σημαντικότερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016.

Σήμερα, πάντως, παρατηρείται διεθνώς μία προσπάθεια ανάκαμψης, με την Ευρώπη να καταγράφει κέρδη άνω του 1%.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 1,38% στις 24.190 μονάδες, τα futures του S&P σημειώνουν άνοδο 1,49% στις 2.619 μονάδες και τα futures του Nasdaq καταγράφουν κέρδη 1,44% στις 6.874 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, κατά 21% υποχωρεί η μετοχή της Axovant Sciences στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος και η γενική διευθύντρια της εταιρείας, David Hung και Marion McCourt, ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την εταιρεία για να επιδιώξουν άλλες ευκαιρίες.

Παράλληλα, η Restaurant Brands International ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 395 εκατ. δολαρίων ή 1,59 δολαρίων ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 118,4 εκατ. δολάρια ή 50 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης