Κέρδη άνω των 100 μονάδων γνωρίζουν τα futures του Dow Jones, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο ετοιμάζεται να διευρύνει το ανοδικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν άνοδο 150 μονάδων ή 0,60%, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,33% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,37%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον πως την Παρασκευή, οι δείκτες της Wall Street τερμάτισαν με κέρδη άνω του 1%, με τον Dow Jones μάλιστα να γνωρίζει ράλι 347,51 μονάδων.

Στο επίκεντρο της προσοχής τίθεται, για ακόμη μία φορά, η νομισματική πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει το 2018 η Federal Reserve, με τους επενδυτές να “ποντάρουν” σε μια νέα αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα η αγορά θα στρέψει το βλέμμα στα όσα έχει να δηλώσει ο νέος πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά αναμένει, παράλληλα, ομιλίες από τον αντιπρόεδρο της Fed, Randall Quarles, αλλά και τον επικεφαλής της Τράπεζας στο Σεντ Λούις, James Bullard.

Τα futures της Wall Street βρίσκουν στήριξη, μεταξύ άλλων, και στην υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σήμερα, με το δολάριο να χάνει έδαφος έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης