Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για την επιχειρηματική δαπάνη και ενώ οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον τις τις σημερινές ανακοινώσεις για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω πως το θετικό κλίμα στην αγορά έχει να κάνει με τις προσδοκίες για φορολογική ανακούφιση», σχολίασε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial, ενώ πρόσθεσε: «Σήμερα θα έχουμε το φορολογικό πλαίσιο που θα ευνοήσει την οικονομική και σαφώς την επιχειρηματική ανάπτυξη. Πιστεύω πως οι αγορές θα είναι σε ανοδική τροχιά σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0.26% στις 22.341 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη 0.32% στις 2.504 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0.70% στις 6.427 μονάδες.

Την Τρίτη οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον Dow Jones να χάνει στο τέλος τα κέρδη τους μετά την προειδοποίηση του προέδρου Trump ότι παραμένει στο τραπέζι η στρατιωτική επιλογή κατά της Βόρειας Κορέας. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είχαν μονοπωλήσει νωρίτερα οι δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα καθυστερήσει τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, εκτός και έαν διαπιστώσει ότι διατηρείται ο αδύναμος πληθωρισμός.

Οι επενδυτές θα περιμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο αναμένεται να δει σήμερα το φως της δημοσιότητας, φέρεται να προβλέπει τη μείωση των κλιμάκων του φόρου εισοδήματος από επτά σε τρεις, με υψηλότερο συντελεστή το 35%. Ταυτόχρονα, φέρεται να εξετάζεται η προσθήκη ενός τέταρτου συντελεστή στην κορυφή, μεταξύ 35% και 39,6%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Nike σημειώνει βουτιά σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο χρήσης και των προβλέψεων για τους επόμενους μήνες.
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά ανέκαμψε τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,9%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης