Ρίγη συγκίνησης συνεχίζει να προκαλεί ο θρίαμβος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία πραγματοποίησε… απόβαση στην Ακτή Ελεφαντοστού και κέρδισε πανάξια το εισιτήριο για τη φάση των «16». Το πνεύμα νικητή του Καραγκούνη, ο ακούραστος Μανιάτης, η ηγετική φυσιογνωμία του Παπασταθόπουλου, το πάθος του Μανωλά και η ήρεμη δύναμη του Σαμαρά ξύπνησαν μνήμες σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μίλησαν στο zougla.gr για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της «επίσημης αγαπημένης».

Οι Κώστας Πολυχρονίου, Μίμης Δομάζος και Χουάν Ραμόν Ρότσα άνοιξαν την καρδιά τους και εξέφρασαν συναισθήματα και σκέψεις για το που τελικά μπορούν να φθάσουν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος σε αυτό το τόσο όμορφο και γλυκό ταξίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολυχρονίου έδωσε συνέντευξη για την πρόκριση της εθνικής για το Μουντιάλ του 2014. Ο παίκτης που «έσβησε» τον μοναδικό Πελέ στο αξέχαστο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την βραζιλιάνικη Σάντος το 1961, δήλωσε μεταξύ άλλων πως πιστεύει σε αυτή την ομάδα που τώρα έδειξε το κανονικό της πρόσωπο και πως από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα του Σάντος δείχνει καλύτερη.

Ο Μίμης Δομάζος, ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, και αυτός με τη σειρά του δήλωσε πως ο Σάντος έκανε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. έκανε δύο αλλαγές τις οποίες κανείς δεν περίμενε και έβαλε τους κατάλληλους παίκτες. Επίσης ο κος Δομάζος πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του αυτή η εθνική θα περάσει και την Κόστα Ρίκα και θα φτάσει και στους 4 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τη μεριά του ο πρωτεργάτης μιας εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη, Χουάν Ραμόν Ρότσα, που το 1996 οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους «4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και στη μεγαλειώδη νίκη επί του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ, ανέφερε ότι η Εθνική έχει βάσιμες ελπίδες να φθάσει στους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος τεχνικός μεταξύ άλλων τόνισε, πως η συνεχής κριτική που δέχονταν τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες διεθνείς, για την απόδοσή τους στα δύο προηγούμενα παιγνίδια του θεσμού, τους πείσμωσε και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη χθεσινή «μετάλλαξη» της Εθνικής τόσο σε ψυχολογικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.

Επιπροσθέτως, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ανέφερε ότι τα καινούρια πρόσωπα που αγωνίστηκαν την Τρίτη, έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα που είχε τρεξίματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι και κατ’ επέκταση περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στα δύο προηγούμενα ματς. Επεσήμανε πως ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, η Κόστα Ρίκα, είναι κατά τη γνώμη του μέσα στις 2-3 καλύτερες ομάδες του θεσμού έως τώρα και ότι θέλει προσοχή, όμως η Ελλάδα όπως είπε, εάν προσέξει την άμυνα της, έχει τις δυνατότητες να υπερκεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Ο κ. Ρότσα μίλησε και για το νέο τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος Κλαούντιο Ρανιέρι αλλά και για τις Βραζιλία και Αργεντινή, που έως τώρα δεν έχουν ικανοποιήσει με την απόδοσή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης