Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Ιαπωνίας υπέβαλε ο Αλμπέρτο Τζακερόνι, μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεβρέθηκε ο Ιταλός προπονητής και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ντάινι Κουνίγια, ο Τζακερόνι επισήμανε: «Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα για μία αλλαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την πορεία της ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μετανιώνει για τις επιλογές του και πως εάν «γύριζε πίσω τον χρόνο» θα έκανε πάλι τις ίδιες. Σε μία άκρως φορτισμένη ατμόσφαιρα στο προπονητικό κέντρο της Ιαπωνίας, ο Τζακερόνι συμπλήρωσε:

«Θα επέλεγα τους ίδιους παίκτες και το ίδιο τιμ εάν μου δινόταν πάλι η ευκαιρία. Ευχαρίστησα όλους τους ανθρώπους που υποστήριξαν αυτή την ομάδα ενώ ήμουν στην τεχνική της καθοδήγηση. Εγώ ήμουν αυτός που αποφάσιζα για τις τακτικές και πως θα παίζαμε και έχω την πλήρη ευθύνη για τα αποτελέσματα».

Ο 61χρονος, που ανέλαβε τα ηνία της εθνικής Ιαπωνίας το 2010, έγινε ο δεύτερος Ιταλός προπονητής που αφήνει το πόστο του στη διάρκεια του Μουντιάλ, μετά τον Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος παραιτήθηκε χθες μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από την Ουρουγουάη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης