Τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αρχίζει σήμερα (19.00 ΝΕΡΙΤ SPORTS) το Βέλγιο, το οποίο αντιμετωπίζει στο «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε την Αλγερία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 8ου ομίλου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» εντυπωσίασαν στην προκριματική φάση και αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να αποδειχθούν σε ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως αρχικά οφείλουν να προκριθούν στους «16» και στο πλαίσιο αυτό θα προσπαθήσουν σήμερα να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα νοκ-άουτ ματς.

Έχοντας ως κύριο «όπλο» την αδιάκοπη κυκλοφορία της μπάλας, που συνοδεύεται από εντυπωσιακή αλληλοκάλυψη, οι Βέλγοι έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ομοιογενές σύνολο, που κατά κανόνα επιβάλλει τον επιθυμητό ρυθμό, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Με παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά, που θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο, τον εκ των κορυφαίων μεσοεπιθετικών, Εντέν Αζάρ, τους έμπειρους Βενσάν Κομπανί, Μαρουάν Φελαϊνί και τους νεαρούς αλλά εντυπωσιακούς, Αντνάν Γιανουζάι και Ρομέλου Λουκάκου, οι Βέλγοι θα επιχειρήσουν να πάρουν από νωρίς τα «ηνία» στον αγώνα, να σκοράρουν νωρίς και να φτάσουν στην νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι Αλγερινοί, που είναι οι μοναδικοί Αραβες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναμένεται να παραταχθούν με ενισχυμένη μεσαία και αμυντική γραμμή, έτσι ώστε να περιορίσουν τους κενούς χώρους και να εκμεταλλευθούν τις όποιες αντεπιθέσεις, καταφέρουν να δημιουργήσουν.

Το παιχνίδι θα σφυρίξει ο Μεξικανός Μάρκο Ροντρίγκες. Στην «φτωχή» προϊστορία των δύο αντιπάλων, το Βέλγιο μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία σε δύο αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης