Ο θρίαμβος από την ήττα και τον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέχουν ελάχιστα, ειδικά όταν σημαντικά ματς κρίνονται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι… Αυτές είναι οι χειρότερες -δηλαδή οι πιο δραματικές- αστοχίες πέναλτι, στην ιστορία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

5. Στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986, ο Πλατινί, αν και ισοφάρισε στην κανονική διάρκεια του ματς της Γαλλίας απέναντι στη Βραζιλία (1-1), ο ίδιος ήταν ο μόνος που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι κι έτσι οι τρικολόρ αποκλείστηκαν από τον ημιτελικό με σκορ 4-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Στο Μουντιάλ του 1994, τρεις παίκτες του Μεξικού αστόχησαν από την άσπρη βούλα απέναντι στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα οι γείτονες μας να προκριθούν στα ημιτελικά του θεσμού, αφού νίκησαν με 3-1.

3. Η Αγγλία έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε έναν τελικό του Μουντιάλ -μετά το 1966- αφού στη διοργάνωση του 1990 αποκλείστηκε στον ημιτελικό στα πέναλτι, από τη Δυτική Γερμανία (σκορ κανονικής διάρκειας 1-1). Οι δύο μοιραίοι για τα «λιοντάρια» ήταν οι Stuart Pearce και Chris Waddle.

2. Στην παράταση του προημιτελικού του Μουντιάλ του 2010, η Γκάνα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στους 4, αφού ο Asamoah Gyan έστειλε στο δοκάρι το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του απέναντι στην Ουρουγουάη, λίγο πριν τη λήξη της παράτασης. Στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα από τη Αφρική έχασε με 4-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Δραματικό το χαμένο πέναλτι του μεγάλου σταρ της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μπάτζιο, στον τελικό του Μουντιάλ του 1994, απέναντι στη Βραζιλία, που κέρδισε το κύπελλο με σκορ 3-2…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης