CAN’T FIGHT THE MOONLIGHT – LeAnn Rimes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Under a lovers’ sky

gonna be with you

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

and no one’s gonna be around

if you think that you won’t fall

well just wait until

till the sun goes down

 

underneath the starlight – starlight

there’s a magical feeling – so right

it’ll steal your heart tonight

 

you can try to resist

try to hide from my kiss

but you know

but you know that you can’t fight the moonlight

Deep in the dark

you’ll surrender your heart

but you know

but you know that you can’t fight the moonlight

no, you can’t fight it

it’s gonna get to your heart

 

there’s no escape from love

was a gentle breeze

weaves it’s spell upon your heart

no matter what you think

it won’t be too long

til your in my arms

underneath the starlight – starlight

we’ll be lost in the rhythm – so right

feel it steal your heart tonight

 

(Chorus)

no matter what you do

the night is gonna get to you

 

don’t try then

you’re never win

 

part of me the starlight – starlight

there’s a magic feeling – so right

it will steal your heart tonight

 

(Chorus) x2

 

Αυτό το υπερ-πιασάρικο pop τραγούδι, σε στυλ μπιτνεϊσπιρσιανής δυναμικής μπαλάντας, το έγραψε η βραβευμένη με Grammy Αμερικανίδα τραγουδοποιός Diane Warren, η οποία έγραψε επίσης και τη μεγάλη επιτυχία της LeAnn Rimes «How Do I Live» καθώς και πολλές επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών: “Nothing’s Gonna Stop Us Now” (Starship), “I Don’t Want To Miss A Thing” (Aerosmith), “Un-Break My Heart” (Toni Braxton), “Rhythm Of The Night” (DeBarge), “Blame It On The Rain” (Milli Vanilli), “Could I Have This Kiss Forever” (Whitney Houston, Enrique Iglesias), “If I Could Turn Back Time” (Cher), “Love And Understanding” (Cher), “When I See You Smile” (Bad English) κ.α.

Το “Can’t Fight The Moonlight” είναι γραμμένο σε Μι ύφεση Μείζονα (E-flat major) με τη φωνή της LeAnn Rimes να εκτείνεται σε δύο οκτάβες. Σύμφωνα με την Diane Warren είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψε με τόσες πολλές αλλαγές στα μουσικά κλειδιά. Την παραγωγή την έκανε ο Trevor Horn, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Buggles, Art Of Noise, Yes, ABC, Malcolm McLaren, Frankie Goes To Hollywood, Band Aid, Grace Jones, Propaganda, Pet Shop Boys, Simple Minds, Paul McCartney, Seal, Marc Almond, Mike Oldfield, Barry Manilow, Tom Jones, Cher, Rod Stewart, Tina Turner, Eros Ramazzotti, t.A.T.u., Bryan Adams, Texas, Lisa Stansfield, Robbie Williams κ.α.

Στην παραγωγή του “Can’t Fight The Moonlight” συμμετείχαν επίσης οι Jerry Bruckheimer, Kathy Nelson και Mike Curb. Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον David Campbell και η μίξη από τον Steve MacMillan. Στην επεξεργασία του ήχου βοήθησαν και οι Tim Weidner, Greg Hunt, Gary Leach και Austin Deptula.

Αρχικά η LeAnn Rimes πέρασε από ένα δοκιμαστικό για την ταινία «Το Μπαρ Των Ονείρων» (Coyote Ugly, 2000) προκειμένου να ερμηνεύσει το τραγούδι στο τέλος της ταινίας μαζί με την ηθοποιό Piper Perabo. Αλλά αφού παρακολούθησε κάποιες σκηνές της ταινίας, αποφάσισε να δώσει τη φωνή της σε όλα τα τραγούδια που στην ταινία ερμήνευε η Perabo.

Το soundtrack κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου του 2000, τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας, όπου η LeAnn Rimes είχε και ρόλο υποδυόμενη τον εαυτό της. Ωστόσο, η εκτέλεση που ακούγεται στην ταινία έχει κάποιες -λίγες- αλλαγές στους στίχους σε σχέση με την εκτέλεση που περιλαμβάνεται στο soundtrack. Επιπλέον, ενώ στο τέλος της ταινίας η LeAnn Rimes εμφανίζεται να το τραγουδάει μαζί με την Piper Perabo, στην πραγματικότητα η Rimes έκανε ντουέτο με τον… εαυτό της!

leann-rimes-cant-fight-the-moonlight-01

Το “Can’t Fight The Moonlight” κυκλοφόρησε και σε single στις 22 Αυγούστου του 2000, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Το Μπαρ Των Ονείρων».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Αυγούστου του 2000 και το τραγούδι έγινε ο ύμνος της χρονιάς γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία καθώς έγινε Νο 1 στη Μεγάλη Βρετανία (534.160 αντίτυπα, χρυσό), Ιρλανδία (το 18ο σε πωλήσεις single στην ιστορία των ιρλανδέζικων charts), Αυστραλία (το single με τις περισσότερες πωλήσεις το 2001, 210.000 αντίτυπα, 3 φορές πλατινένιο), Βέλγιο (50.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Ολλανδία (60.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Φινλανδία, Σουηδία (30.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Ρουμανία και Νέα Ζηλανδία, Νο 2 στην Ιταλία, Ελβετία (20.000 αντίτυπα, χρυσό) και Νορβηγία, Νο 3 στη Δανία, Γαλλία (340.000 αντίτυπα, χρυσό), Νο 6 στον Καναδά, Νο 8 στην Αυστρία και Γερμανία και Νο 18 στην Ουγγαρία.

Στις Η.Π.Α. η αρχική υποδοχή ήταν μάλλον απογοητευτική. Το τραγούδι έφτασε μόλις στο Νο 71, αλλά μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στον υπόλοιπο κόσμο ανανεώθηκε το ενδιαφέρον του αμερικάνικου κοινού, με αποτέλεσμα το single να ξανακυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2001. Αυτή τη φορά τα πήγε πολύ καλύτερα καθώς έφτασε στο Νο 11, πουλώντας πάνω από 668.000 αντίτυπα (χρυσό).

Το μουσικό περιοδικό Billboard εξήρε την παραγωγή γράφοντας ότι “με την παραγωγή του Trevor Horn τόσο δημιουργική, με κιθάρες, πλούσια στρώματα μελωδίας, και ένα funky αν και λεπτεπίλεπτο κομμάτι hip-hop, αυτό το αέρινο mid-tempo τραγούδι της pop είναι ένα τολμηρό κομμάτι επιδεικνύοντας ότι η LeAnn Rimes έχει διασχίσει τη γραμμή πηγαίνοντας σε πιο ενήλικους στίχους”. Το ίδιο περιοδικό έγραψε ότι το “Can’t Fight The Moonlight” είναι “μακράν η πιο ελκυστική προσφορά της LeAnn Rimes στην pop και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις τον τελευταίο καιρό από την superwoman τραγουδοποιό Diane Warren”.

leann-rimes-cant-fight-the-moonlight-02

Παγκοσμίως, το single του «Can’t Fight The Moonlight» πούλησε πάνω από 2.000.000 αντίτυπα ενώ κυκλοφόρησε και σε πολλές εκδοχές: Almighty Radio Edit, Almighty Mix, Almighty Ultimix, Graham Stack Radio Edit (γνωστό και ως Latino Mix), Graham Stack Extended Mix, Plasmic Honey Radio Edit, Plasmic Honey Club Mix Edit, Plasmic Honey Club Mix, Sharp Club Vocal Edit, Sharp Club Vocal Mix, Sharp Pistol Dub, Sharp Radio Edit, Thunderpuss Radio Edit, Thunderpuss Dub, Thunderpuss Club Mix κ.α.

Τον Ιανουάριο του 2001 συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ της LeAnn Rimes “I Need You” ενώ ως bonus track μπήκε και η εκδοχή Graham Stack Radio Edit. Η ίδια εκδοχή συμπεριλήφθηκε στο soundtrack “More Music From Coyote Ugly” (2003), στο “Greatest Hits” της LeAnn Rimes (2003) και στο “The Best Of LeAnn Rimes” (2004).

Για την προώθηση του τραγουδιού γυρίστηκε και μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησε το 2000 από την Touchstone Pictures. Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από την ταινία «Το Μπαρ Των Ονείρων» με την LeAnn Rimes να τραγουδάει στο μπαρ Coyote Ugly και να χορεύει με την ηθοποιό Izabella Miko και τις άλλες κοπέλες που εργάζονταν στο μπαρ. Περιλαμβάνεται ως bonus στο DVD της ταινίας.

Στη limited edition bonus DVD του “Greatest Hits” της LeAnn Rimes περιλαμβάνεται μία ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού από μία συναυλία του 2001.

Έρευνα-κείμενα-επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης