Το soundtrack περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια από τους Lana Del Rey , Beyonce x Andre 3000 , Florence + The Machine , will.i.am , The XX , Fergie + QTip + GoonRock και The Bryan Ferry Orchestrα μεταξύ άλλων , θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από την Interscope Records.Με βάση την μοναδική και ασυναγώνιστη θέση του στη pop κουλτούρα , ο JAY Z ( σε συνεργασία με τον μουσικό σύμβουλο της ταινίας Jeymes Samuel) εργάστηκε σε αυτό το εγχείρημα με τον Luhrmann και την ομάδα του, τα τελευταία 2 χρόνια, μετατρέποντας την αισθητική της Jazz εποχής που κατακλύζει τη νουβέλα του F. Scott Fizgerald σε μουσική που ταιριάζει στη δική μας εποχή. Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάμιξη hip – hop και παραδοσιακής Jazz μουσικής με διάφορα άλλα σύγχρονα μουσικά είδη.

Το τραγούδι του JAY Z “No Church in the Wild” , το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση του JAY Z με τον Luhrmann , συμπεριλαμβάνεται στη ταινία , μαζί με το “100$ Bill” . Το πρώτο single θα είναι το ‘στοιχειωμένα’ μελωδικό τραγούδι “Young and Beautiful”, απο την πρόσφατη νικήτρια των Brit Award στη κατηγοριά “Best International Female Solo Artist” Lana Del Ray. Το τραγούδι και το βιντεοκλιπ κυκλοφόρησαν στίς 22 και 23 Απριλίου, αντίστοιχα . Η Lana Del Ray και ο Lurhmann συνεργάστηκαν στη δημιουργία του τραγουδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lurhmann συνεργάστηκε επιπλέον με καλούς φίλους όπως η Florence Welch των Florence + The Machine και τους XX.

Το πολύ εκλεκτικό soundtrack περιέχει επίσης τραγούδια που ερμηνεύουν καλλιτέχνες όπως η Beyonce με τον Andre 3000, η Fergie + Q Tip + GoonRock, η Coco O. των Quadron, o Gotye , οι Nero και η Sia. Οι θεατές θα αναγνωρίσουν αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Jack White που ερμηνεύει το “Love Is Blindness” των U2 , την Beyonce με τον Andre 3000 να διασκευάζουν το “Back to Black” της Amy Winehouse και τον Bryan Ferry να ερμηνεύει το κλασσικό “Love Is The Drug” και με την Emeli Sande το “Crazy in Love” της Beyonce . Νέα τραγούδια των Florence + The Machine, της Lana Del Ray , των Nero, του will.i.am και των XX έχουν γραφτεί ειδικά για σκηνές της ταινίας και συμπεριλαμβάνονται στο soundtrack .

Το soundtrack κυκλοφόρησε σε digital, deluxe και standard formats στις 6 Μαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Great-Gatsby-Soundtrack

Το track list του “The Great Gatsby” standard soundtrack album:

1. 100$ Bill – JAY Z

2. Back To Black – Beyoncé x André 3000

3. Bang Bang – will.i.am

4. A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) – Fergie + Q Tip + GoonRock

5. Young And Beautiful – Lana Del Rey

6. Love Is The Drug – Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra

7. Over The Love – Florence + The Machine

8. Where The Wind Blows – Coco O. of Quadron

9. Crazy in Love – Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra

10. Together – The xx

11. Hearts A Mess – Gotye

12. Love Is Blindness – Jack White

13. Into the Past – Nero

14. Kill and Run – Sia

Το deluxe soundtrack θα περιλαμβάνει τα παραπάνω τραγούδια καθώς και τρία bonus tracks.
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης