Λένε ότι το να δουλεύεις με συγγενικά σου πρόσωπα, είναι δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον καλλιτεχνικό χώρο, όπου εκεί πρέπει να μοιραστείς εκτός από τα χρήματα και τη δόξα!

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα πετυχημένων συγκροτημάτων που αν όχι όλα, τα περισσότερα μέλη τους είναι μεταξύ τους συγγενείς, δηλαδή συνήθως αδέρφια ή ακόμα και ολόκληρη οικογένεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Jackson 5:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Jackson 5. Ιδρυτικά μέλη του ήταν οι Jackie, Tito, Jermaine, Marlon και Michael Jackson. Το οικογενειακό αυτό συγκρότημα ίδρυσε ο πατέρας τους, ο Joseph Jackson, πρώην παλαιστής, ο οποίος την δεκαετία του 1950 έπαιζε κιθάρα στο συγκρότημα Falcons. Τα αρχικά του μέλη ήταν οι Τζόνυ Τζάκσον (δεν ήταν συγγενής των αδερφών Τζάκσον, έπαιζε αρχικά στα ντραμς), ο Μάρλον (χορευτής), Τίτο (κιθάρα), Τζάκι, Ζερμαίν (μπάσο) και Μάικλ Τζάκσον. Αργότερα ο Τζόνυ αποχώρησε από το συγκρότημα.

Οι σχέσεις του πατέρα με τα παιδιά του ήταν σχέσεις εξουσίας ή καλύτερα τυραννίας (όπως είπε το πιο διάσημο μέλος του συγκροτήματος, ο Μάικλ Τζάκσον). Ο πατέρας τους συχνά χρησιμοποιούσε σωματική βία σε περίπτωση που τα παιδιά του δεν έπαιζαν όπως αυτός το ήθελε. Αλλά εκτός από σωματική βία, τους έδινε συμβουλές, με βάση τις δικές του μουσικές εμπειρίες. Οι πρώτες τους συναυλίες δε γίνονταν σε στάδια, αλλά σε μπαρ και σε στριπτιζάδικα ακόμα. Ζούσαν σε ένα μικρό σπίτι στην Ιντιάνα με τα αδέρφια να κοιμούνται μαζί (έως και 3 άτομα) σε μια κουκέτα. Η πρώτη τους δισκογραφική εταιρεία ήταν η τοπική δισκογραφική εταιρεία Steeltown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

The Jackson 5 – I Want You Back

 

 

(πηγές: wikipedia.org, gibbbros.wordpress, axortagos.gr)

 

 
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης