Μπροστά είναι ο Ολυμπιακός, πρώτο κόμμα στην Ελλάδα. Ακολουθούν πρώτα ο Παναθηναϊκός και μετά η ΑΕΚ, η τρίτη στη σειρά. Ο ΠΑΟΚ; Δεν είναι απλώς ο τέταρτος στην ιεραρχία. Είναι η πρώτη απ’ όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες, τις οποίες όμως τις χωρίζει ένα βαθύ ρήγμα, μία διαχωριστική γραμμή από τις τρεις του άλλοτε ΠΟΚ.

Ποιος τα λέει αυτά; Η Ιστορία. Δεν είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Το παρελθόν είναι οριστικά καταγεγραμμένο και αποτελεί απόφαση της Ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποτίθεται ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει ισότιμος των άλλων τριών. Να μην πλασαριστεί μόνον στην 4η θέση, αλλά να διαπεράσει το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα που τον χωρίζει από την τριάδα των ομάδων εξουσίας. Των Αθηναίων. Των ομάδων του κατεστημένου.

Το πέτυχε αμέσως στην Αγγλία ο συμπατριώτης σύντροφος Αμπράμοβιτς με την Τσέλσι, τον Ατρόμητο της πρεμιέρ. Η απόλυτη αλλαγή επιπέδου. Ο Απόλλων, ούτε καν ο Πανιώνιος της Αγγλίας, εξελίχθηκε στη Νο1 ομάδα και έπιασε βιτρίνα ανάμεσα στις πρώτες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Γης. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε εκτίμηση ούτε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στα πιο ιστορικά τους χαμηλά, στην παρακμή τους.

Για να ξεφύγει ο ΠΑΟΚ, να γίνει κι αυτός ομάδα… καθεστωτική, θα χρειαστεί πρώτα να ακυρώσει δικές του νοσηρές συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, συγκεκριμένα σήμερα, πρώτο εξάμηνο 2017, ο ΠΑΟΚ δεν μειονεκτεί στο ρόστερ. Για να μην πούμε ότι υπερέχει αγωνιστικά σε σύγκριση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Το ότι δεν είναι ομάδα που παίρνει στο γήπεδο αυτό που δικαιούται φάνηκε πανηγυρικά αμέσως μετά τον τελικό κυπέλλου. Χάνει από την ΑΕΚ στην Τούμπα, χάνει και από τον Παναθηναϊκό στο ματς που διακόπηκε. Χάνει ξανά από την ΑΕΚ. Γιατί;

Επειδή ακόμα είναι ο ΠΑΟΚ της Ιστορίας. Ο γνωστός. Ο παραδοσιακός. Ο μια ζωή ΠΑΟΚ, ο ανίκανος να γαντζωθεί στην κορυφή.

Χθες στο ΟΑΚΑ ήταν ένας ΠΑΟΚ που δεν πίστευε στον εαυτό του. Ένας ΠΑΟΚ μικρός. Ακίνδυνος. Και… άσχημος. Γαλανόπουλος και Σιμόες, τα αμυντικά χαφ της ΑΕΚ έκαναν όλο το παιχνίδι υποστηρίζοντας και την αμυντική θωράκιση και την επιθετική ανάπτυξη. Δούλευαν την αλληλοκάλυψη, όποτε έβγαιναν μπροστά τα δύο πλάγια μπακ της ΑΕΚ.

Η μπάλα έφτανε στο επιθετικό τρίο της ΑΕΚ Μπακασέτα, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο και από πίσω τους οργίαζε ο Μάνταλος. Απέναντι σ’ αυτήν την ΑΕΚ ποιο ήταν το σχέδιο του κυπελλούχου; Ανυπαρξία στο κέντρο με τους Τσίμιροτ, Κάνιες και τον φιλότιμο Χαρίση, που έγραψε χιλιόμετρα δρόμο.

Επόμενο να ήταν ξεκομμένος επιθετικά ο ΠΑΟΚ, διότι πίσω από τους επιθετικούς Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Κάμπος υπήρχε το χάος, ο χώρος που κυριαρχούσε ο αντίπαλος.
…………………………..

Η απίθανη εντολή του Ίβιτς στον Μπίσεσβαρ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης