Καίει σήμερα την ποδοσφαιρική Ελλάδα η κρεμάλα του Grexit. O αποκλεισμός μας από τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα. Επειδή η κυβέρνηση, λόγω αδυναμίας να πατάξει τον χουλιγκανισμό, απαγόρευσε τα παιχνίδια κυπέλλου, κι αυτό κρίθηκε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ. Στο θέμα της βίας στα γήπεδα οι Έλληνες πρωθυπουργοί είναι… πλαστικοί, μαλακοί, ανεκτικοί επί της ουσίας.

Σαν σήμερα 7 Απριλίου, πριν από τρία χρόνια, πέθανε μία αληθινά σπουδαία γυναίκα κι εσύ, σαν Έλληνας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η δική σου κηδεία. Όπως στο λέω. Πέθανε η Θάτσερ; Σε γελάσανε. Εσύ είσαι ο πεθαμένος. Να σου εξηγήσω, αν δεν πήρες πρέφα, πού την πάω τη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χέυζελ Βρυξελλών, 1985, Λίβερπουλ-Γιουβέντους, 39 νεκροί. Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. όποιος θυμάται, θυμάται. Η Μαργαρίτα το αποφάσισε. Η ιστορία είχε ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή: «Ο χουλιγκανισμός θα πεθάνει!». Αυτή ήταν η απόφαση της Μαργαρίτας.

Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Όχι να χτυπηθεί, αλλά για να ψοφήσει παντοτινά ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα της Αγγλίας προχώρησε το απίθανο: Με την άτυπη ευλογία του Συμβουλίου της Ευρώπης η Μεγάλη Βρετανία νομοθέτησε και αντιδημοκρατικούς νόμους, διατάξεις που προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να ξεριζώσει την εγκληματική δράση μέσα και κυρίως έξω από τα γήπεδα, και το πέτυχε η Θάτσερ.

Σήμερα στην Αγγλία τα γήπεδα είναι εκκλησίες, δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός μέσα στο γήπεδο. Την ευθύνη την έχει η γηπεδούχος ομάδα. Εσύ, σαν Ελλάδα, σαν ελληνικό ποδόσφαιρο, τι κάνεις; Σαν κράτος στο θέμα της βίας στο ποδόσφαιρο είσαι της πλάκας. Λάθος. Της πολλής πλάκας είσαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν είσαι ογδονταφεύγα και πεθάνεις θα περάσεις μονόστηλο και πολύ σου είναι, ακόμα κι αν ήσουν κάποτε πρωθυπουργός. Υπάρχει περίπτωση να ξαναπαίξεις μπάλα στην πολιτική; Ποτέ. Σ’ αυτήν την ηλικία είσαι τελειωμένος. Ξεχασμένος.

Ο θάνατος της Μαργαρίτας Θάτσερ δεν πέρασε στα ψιλά. Έγινε πρωτοσέλιδος. Γιατί; H κυρία, η πρώτη στην Ιστορία γυναίκα πρωθυπουργός στην Αγγλία, μπορεί να μην είχε καρύδια, όμως το άλλο της ήταν σιδερένιο. Ήταν ο ορισμός της δυναμικής πολιτικού, και δυναμικής και ασυμβίβαστης, όσο είναι δυνατόν για έναν πρωθυπουργό που στο φινάλε εκλέγεται, άρα εξαρτάται από τον κόσμο.

Για σιγά, ρε παιδιά. Όταν λέμε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν σπουδαία πολιτικός, δεν σημαίνει πως η κυρία ήταν πεντακάθαρη. Αμέμπτου διαγωγής. Μην τρελαθούμε. Πρωθυπουργίνα 11 χρόνια, αρχηγός κράτους και να μην έχει κάνει τις π@στι@ς της δεν γίνεται. Εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί σε εκπτώσεις, υποχρεώσεις, βρομιές, λαμογιές. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Το μέταλλο της ισχυρής προσωπικότητας δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει στη Θάτσερ. Το ότι ήταν με την καλή έννοια εξουσιάστρια, όχι μαριονέτα.

Περίμεναν να πεθάνει η κυρία το 2013 για να πανηγυρίσουν κάποιοι οπαδοί της Λίβερπουλ που δεν ξέχασαν την τραγωδία στο Χίλσμπορω, πριν από 27 χρόνια. Ναι, η Θάτσερ συμφώνησε τότε, το 1989, να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της αστυνομίας.

Ήταν μία μαύρη σελίδα της Βρετανίας με 96 νεκρούς. Είπαμε. Ουδείς μπορεί, όσο και να θέλει, όσο και να του επιβάλλει η συνείδησή του, να πορευθεί ανεπίληπτα, αψεγάδιαστα. Ποτέ.
………………………………………………….
Αποκάλυψη, η FIFA έχει πρόβλημα και με την ΕΠΟ, όχι μόνο με τον Κοντονή, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης