Μητσοτάκης και Παπανδρέου είχαν 110 μέρες διαφορά στην ηλικία, νεότερος ο παραμύθης Ανδρέας.

Μιλάμε για δύο πολιτικούς που είχαν μεγάλη κόντρα. Και οι δύο προέρχονταν από την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς να φτουρήσει απέναντι στον λαοπλάνο Παπανδρέου ο Μητσοτάκης, ο οποίος ίσως να μην ήταν τόσο εραστής της αληθείας, όσο ανίκανος να λέει αδίστακτα ψέματα, όπως ο αντίπαλός του. Γιατί να μη συμβαίνει αυτό.

Παραμονή εκλογών του 1993, όπου χάνει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και επανέρχεται ο εγχειρισμένος Παπανδρέου. Ο ρεπόρτερ του MEGA Μιχάλης Κανιμάς ρωτάει τον πρωθυπουργό:

– Κύριε Μητσοτάκη, αν χάσετε τις εκλογές, θα παραιτηθείτε από πρόεδρος της ΝΔ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος θα έλεγε τα γνωστά σάπια. Είμαι βέβαιος για τη νίκη. Πρώτα να δούμε τι θα αποφασίσει ο λαός. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Κάτι τέτοια. Ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε, δεν έκρυψε τη… βεβαιότητά του για το αρνητικό για αυτόν αποτέλεσμα της κάλπης.

«Αν ηττηθεί η ΝΔ, ναι, θα παραιτηθώ…» ήταν η απάντηση στον Κανιμά και στην κάμερα του καναλιού.

Για την Ιστορία. Ο Μητσοτάκης το 1994 είχε προβλέψει: «Σύντομα η Ελλάδα θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Ατύχησε στην πρόβλεψή του, έπεσε έξω 15 χρόνια. Ακόμα ο Μητσοτάκης είχε πει:

– Η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το 1990.

– Δεν μπορούμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, δανειζόμενοι. Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι ώστε να επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές.

– Οι αυξήσεις θα είναι… μηδενικές! (Το είπε ως πρωθυπουργός)

– Δεν υπάρχουν κεκτημένα δικαιώματα.

Ο άνθρωπος πολιτικός ήταν, αλλά κάποιες φορές τα «έλεγε», γι’ αυτό ήταν αντιπαθής, αντιλαϊκός, αντιεμπορικός.
…………………..

Το «μυστικό» του Μητσοτάκη στη… φασουλάδα, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης