Όταν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι είστε πολύ προσεκτικές και καθαρίζετε συνέχεια τα δωμάτια, τις διάφορες επιφάνειες προκειμένου να απομακρύνετε τα μικρόβια μέσα από το σπίτι σας.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία που μαζεύουν πολλά μικρόβια και τα πιάνουν συχνά τα παιδιά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σφουγγαράκι της κουζίνας. Το σφουγγαράκι της κουζίνας επειδή είναι συνέχεια βρεγμένο μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης, το 70% της επιφάνειας του «κατοικείται» από βακτήρια. Καλύτερα λοιπόν, να μην περιμένετε τόσο μέχρι να το αλλάξετε! Αντικαταστήστε το χρησιμοποιημένο με ένα καινούριο κάθε 15 μέρες ή και πιο γρήγορα, ειδικά όταν έχετε μωρά στο σπίτι και πλένετε με το σφουγγάρι τα πιατάκια τους ή τα μπιμπερό τους.

Οδοντόβουρτσα. Πολύ ψηλά στη λίστα των πιο βρόμικων σημείων του σπιτιού είναι (όσο παράξενο κι αν ακούγεται) η οδοντόβουρτσα. Κι αυτό γιατί όταν ο νιπτήρας βρίσκεται δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας, κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι, σταγονίδια πετάγονται πάνω στην εκτεθειμένη οδοντόβουρτσα. Τα σταγονίδια είναι γεμάτα μικρόβια, τα οποία είτε εισχωρούν κατευθείαν στο στόμα όταν πλένετε τα δόντια σας είτε μεταφέρονται στα χέρια σας. Προσέξτε λοιπόν, οι οδοντόβουρτσες σας να είναι καλυμμένες και αν είναι δυνατόν να βρίσκονται μακριά από τη λεκάνη του μπάνιου σας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης