Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή του σωστού αντηλιακού για το παιδί σας; Για να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν την ηλικία του μωρού και τις ευαισθησίες του δέρματός του σε συνδυασμό με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

1. Στην αγορά υπάρχουν φυσικά και χημικά αντηλιακά. Όταν αναφερόμαστε σε φυσικά αντηλιακά, εννοούμε αυτά που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία περιλαμβάνοντας φυσικά έλαια, όπως για παράδειγμα το οξείδιο του ψευδαργύρου. Τα χημικά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και περιέχουν χημικά φίλτρα τα οποία επιτρέπουν τη μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο, όπως είναι η βενζοφαινόνη, τα κινναμοειδή κ.ά. Δεδομένου ότι τα βρέφη έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, θα απορροφήσουν καλύτερα τα χημικά αντηλιακά. Φροντίστε μόνο να τα απλώσετε 15 έως 30 λεπτά πριν από την έκθεσή τους σε εξωτερικό χώρο, καθώς τα χημικά αντηλιακά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και να παρέχουν προστασία από τον ήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Διαβάστε καλά τον κατάλογο των συστατικών στην ετικέτα του προϊόντος. Έτσι θα είστε σε θέση να καταλάβετε εάν πρόκειται για φυσικό ή χημικό αντηλιακό κι αν τα συστατικά του ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

3. Ψάξτε για αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει έναν δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 15, αλλά πολλοί ειδικοί συστήνουν SPF 30 ή υψηλότερο για τα μωρά. Μην ξεχνάτε επίσης να το ανανεώνετε συχνά και όταν παίζει στην άμμο το μωράκι σας με τα κουβαδάκια του να φοράει ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης