Το «κούκου τσα», αυτό το κλασικό παιχνίδι, εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα. Ο λόγος;
Διεγείρει τις αισθήσεις του μωρού, χτίζει κινητικές δεξιότητες, ενισχύει την οπτική παρακολούθηση, ενθαρρύνει την κοινωνική ανάπτυξη και αναπτύσσει την αίσθηση του χιούμορ.

Πότε μπορείτε να παίξετε: Γύρω στους πέντε μήνες καταλαβαίνουν το αντικείμενό του, αλλά όλα τα μωρά τρελαίνονται να παίζουν «κούκου τσα» από πολύ νωρίς. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για παιχνίδι; Σχεδόν πάντα, εφόσον το μωράκι έχει ξυπνήσει, έχει φάει και είναι καθαρό. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο εξασκείται ένα μωρό σε αυτά τα παιχνίδια τόσο καλύτερα αναπτύσσεται η όραση, η κίνηση και η κοινωνική του αλληλεπίδραση και τόσο το καλύτερο είναι για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του εγκεφάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα νεογέννητα, το να παίζετε κρυφτό καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τα χέρια σας τους δίνει μια θαυμάσια αίσθηση, που αφορά το πρόσωπο της μητέρας τους. Καθώς το παιδάκι μεγαλώνει, δοκιμάστε κι άλλες παραλλαγές του παιχνιδιού. Κρύψτε ένα αγαπημένο του παιχνίδι στο μαξιλάρι του καναπέ, πείτε του να το βρει και μετά ανακαλύψτε το μαζί, με γέλια και ενθουσιασμό. Προσέξτε όμως μην κουραστεί. Τι να κάνετε τότε; Ένα διάλειμμα και παίξτε πάλι αργότερα…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης