Σίγουρα οι μαμάδες είναι λίγο παραπάνω από όσο πρέπει αγχωμένες για θέματα που αφορούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν το παιδί τους και τις παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθούν. Το περιβάλλον στο οποίο ζει ένα μωρό και μεγαλώνει θα πρέπει να είναι ελεύθερο από όλες τις απόψεις και δεν θα πρέπει να κρατάτε το μωρός σας σε μία υπερπροστατευτική γυάλα, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με τα μικρόβια, να μη ξυπνήσει από δυνατό ήχο, να μη δοκιμάσει γλυκό πριν τα δυο χρόνια κ.α

Ξεκινήστε από νωρίς και πείτε όχι στην αποστείρωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η αποστείρωση μετά από ένα διάστημα που το μωρό αρχίζει και βάζει παιχνιδάκια στο στόμα του, τρώει κρεμούλες δε χρειάζεται.Σταδιακά πρέπει να επιτρέπετε στο παιδί σας να έρχεται σε επαφή με τα μικρόβια του πραγματικού κόσμου, ενισχύοντας έτσι και το ανοσοποιητικό σύστημα. Κρατήστε τους κανόνες υγιεινής αλλά μην υπερβάλλετε.

Αφήστε το παιδί σας να ζει σε περιβάλλον με θορύβους

Εάν το μωράκι κοιμάται συνηθίζουμε να κάνουμε ησυχία. Δεν είναι ανάγκη όμως, να περπατάτε στις μύτες των ποδιών σας προκειμένου να μη ξυπνήσετε το παιδάκι σας. Οι θόρυβοι είτε προέρχονται από τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας είτε από το εξωτερικό περιβάλλον δεν πρέπει να εμποδίζουν το παιδί σας να κοιμηθεί ή να του προκαλούν υπερένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατήστε τη μυρωδιά σας όσο περισσότερο μπορείτε

Τα μωρά αναγνωρίζουν τη μαμά τους από τη μυρωδιά και από τη φωνή της. Η μυρωδιά της μαμάς ή ενός αντικειμένου που μυρίζει, όπως η μαμά μπορεί να ηρεμήσει το μωρό. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με ήπια μυρωδιά,αφρόλουτρα και αποσμητικά έτσι ώστε να μπορεί να σας αναγνωρίζει αμέσως και να μην μπερδεύεται.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης