Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει πως η εικόνα που έχει μία μαμά για την ίδια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς βλέπει και η κόρη τον εαυτό της. Πιο συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών κοριτσιών που ερωτήθηκαν για το αν η μαμά τους είναι όμορφη απάντησαν με ελάχιστες εξαιρέσει: «η μαμά μου είναι όμορφη» Και η εντύπωση αυτή βέβαια είναι αμοιβαία καθώς οι περισσότερες μητέρες πιστεύουν ότι τα κορίτσια τους είναι όμορφα.

Από την άλλη πλευρά όμως, μόνο το 41% των κοριτσιών αυτοαποκαλούνται «χαριτωμένες» ή «όμορφες». Πολλά είναι τα κορίτσια που αναφέρουν πως συχνά ανησυχούν για την εμφάνισή τους, και μάλιστα μερικές φορές ασταμάτητα μέσα στη μέρα. Όμως, όλη αυτή η ανησυχία για την εμφάνιση, διαβρώνει την αυτοεκτίμηση ενός κοριτσιού. Όταν ένα κορίτσι δυσκολεύεται να αποδεχτεί το πως δείχνει, τότε καθίσταται δύσκολο να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να συμβάλετε στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης της κόρης σας, ξεκινήστε ενισχύοντας τη δική σας εικόνα

Η κόρη σας βλέπει την ομορφιά με τον τρόπο που θα της διδάξετε εσείς όποτε συζητήστε για θέματα ομορφιάς με την κόρη σας. Μιλήστε σε μία χαλαρή συζήτηση για θέμα ομορφιάς και ανταλλάξτε beauty tips μεταξύ σας. Εάν αντιληφθείτε ότι η κόρη σας θέλει να βελτιώσει κάτι από την εξωτερική της εμφάνιση βρείτε μαζί της τρόπους για να το πετύχει. Τώρα που ο καιρός ανοίγει μπορείτε να κάνετε κάποια λεπτά ποδήλατο ή να πάτε μαζί για τρέξιμο ή να κάνετ εγιόγκα προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Οι κοινές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν επίσης να ενισχυθούν οι δεσμοί επικοινωνίας σας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης