Το καλύτερο άθλημα για κάθε παιδί είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο, αυτό που αφενός το διασκεδάζει και αφετέρου το κάνει να νιώθει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του. Μην ξεχνάτε ότι η έλλειψη ευχαρίστησης είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα παιδιά εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.

Για να ανακαλύψει ένα παιδί τι του αρέσει, είναι σημαντικό να έλθει σε επαφή με πολλά αθλήματα. Διερευνήστε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας συζητώντας ενώ βλέπετε έναν αγώνα, με αφορμή τη γυμναστική στο σχολείο ή το νέο ποδήλατο του φίλου του ή ακόμη πηγαίνοντας μαζί του σε χώρους άθλησης. Μια εμπειρία μέσα σε ένα γήπεδο, όπου διεξάγεται αγώνας βόλεϊ ή μια επίσκεψη σε έναν αθλητικό σύλλογο, όπου προπονείται μια ομάδα πόλο, είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη για το παιδί σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλικία, το φύλο και τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού είναι σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή της ενδεδειγμένης μορφής άσκησης για αυτό. Για παράδειγμα, όταν το παιδί είναι σε ηλικία 5-8ετών έχει έντονη ανάγκη να τρέχει, να πηδά και να παίζει απλώς για να εκτονωθεί. Τότε οι γονείς θα πρέπει να παρέχουν αρκετό χώρο και χρόνο στο παιδί, ώστε να ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης