Τα περισσότερα πιτσιρίκια λατρεύουν τη θάλασσα και τα μπάνια, υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά που διστάζουν ή φοβούνται να βουτήξουν στο νερό.

Αν και το δικό σας παιδί αντιμετωπίζει αυτήν τη δυσκολία, ας δούμε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το άγχος του και να απολαύσετε όλοι μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρείτε την αιτία: Αν πρόκειται για ένα παιδί που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν έβγαινε από τη θάλασσα, τότε μάλλον κάτι συνέβη που το φόβισε. Ίσως να ήπιε νερό, ίσως κάποιο άλλο παιδάκι πάνω στο παιχνίδι να το τρόμαξε, ίσως αγχώνεται με τα κύματα κ.λπ. Συζητήστε ήρεμα μαζί του και ανακαλύψτε τι είναι αυτό που το τρομάζει.

Μην το ειρωνεύεστε και μην το συγκρίνετε: Το τελευταίο που χρειάζεται το παιδί είναι κοροϊδευτικά σχόλια ή συγκρίσεις του τύπου «κοιτά εκείνο το παιδάκι, είναι πιο μικρό από σένα και δεν φοβάται». Σεβαστείτε τα συναισθήματά του και μη χειροτερεύετε την κατάσταση. Απαγορεύστε στα αδελφάκια του να το κοροϊδεύουν.

Αποφύγετε τις ακραίες κινήσεις: Μη βουτήξετε με το ζόρι το παιδί στη θάλασσα και μην επιμένετε, όταν το βλέπετε ότι αρνείται ή κλαίει. Επιλέξτε μια πιο ήρεμη και τρυφερή προσέγγιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης