Οι περισσότερες μανούλες έχουν ακούσει την κλισέ ατάκα «άστο και λίγο να κλάψει, δεν παθαίνει τίποτα» ή έχουν δεχτεί αρνητικά σχόλια από διάφορους καλοθελητές ότι «κακομαθαίνουν το μωρό τους». Είναι, όμως, δυνατόν να κακομάθεις ένα νεογέννητο; Η απάντηση σαφώς είναι όχι!

Κακομαθημένα θεωρούνται τα παιδιά που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν αρνητική συμπεριφορά, όπως η γκρίνια και το κλάμα, για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Στους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει το μωρό σας για να επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας δείξει δηλαδή ότι πεινά, ότι νυστάζει, ότι πονά, ότι ενοχλείται από τη λερωμένη του πάνα ή ότι απλώς χρειάζεται λίγη αγκαλίτσα από τη μαμά και τον μπαμπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις παραπάνω ανάγκες του μωρού θα πρέπει να ανταποκριθείτε άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κακομαθαίνετε το μωρό σας, αλλά αντίθετα δημιουργείτε έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα σε εσάς και εκείνο. Το μωρό αισθάνεται ασφάλεια, μαθαίνει να σας εμπιστεύεται και δεν έχει άγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης