Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει περάσει εκείνα τα λεπτά αγωνίας και προσμονής για το αποτέλεσμα ενός απλού τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από τα φαρμακεία.

Αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί ένα τεστ εγκυμοσύνης; Τι είναι εκείνο που εντοπίζει στα ούρα της γυναίκας και βγάζει το… πόρισμα για το αν είναι έγκυος ή όχι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έννοια του σύγχρονου τεστ εγκυμοσύνης ξεκίνησε το 1963, όταν μια μικρή μελέτη αναπαρήγαγε μια αρχαία αιγυπτιακή μέθοδο ελέγχου της εγκυμοσύνης, όπου οι γυναίκες ουρούσαν σε σιτάρι και σπόρους κριθαριού, και οι «ειδικοί» περίμεναν να δει αν και πώς θα φυτρώσει! Με την εξελιγμένη μέθοδο του 1963, η έγκυρη διάγνωση μιας εγκυμοσύνης άγγιζε το 70%.

Σήμερα, τα τεστ που προμηθεύεται κάποιος στα φαρμακεία είναι πολύ πιο ακριβή.
Παρά το γεγονός ότι πολλά τέτοια τεστ «ισχυρίζονται» ότι είναι απόλυτα ακριβή από την πρώτη κιόλας ημέρα της καθυστέρησης, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι και μία εβδομάδα ύστερα από μια χαμένη περίοδο.

Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι σχεδιασμένα για να κάνουν ένα και μόνο πράγμα: να εντοπίζουν μια ορμόνη που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), η οποία παράγεται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και «λέει» στο σώμα να μην αποβάλλει εκείνο τον μήνα την εσωτερική επένδυση της μήτρας (αιμορραγία). Η ορμόνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και των ούρων όταν αρχίζει να παράγεται στον πλακούντα και αυξάνεται ταχέως κάθε δύο με τρεις ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης