Το πρόγραμμα μπορεί εύκολα να βγει εκτός ελέγχου, είτε γιατί παρασυρθήκατε και φορτώσατε τα παιδιά με υπερβολικά πολλές δραστηριότητες, είτε επειδή δεν υπολογίσατε καλά τις αποστάσεις, είτε απλώς επειδή κουραστήκατε να κάνετε τον ταξιτζή και να περιμένετε έξω από αίθουσες χορού και φροντιστήρια.

Μην αγχώνεστε όμως, γιατί υπάρχουν μερικά χρήσιμα μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Συμφωνήστε εξαρχής σε κάποιους βασικούς κανόνες. Μπορεί, για παράδειγμα, να θέσετε όριο δύο δραστηριοτήτων, ή να ορίσετε ότι χρειάζεται να ασχοληθεί το παιδί με ένα άθλημα και μία ξένη γλώσσα, ή μπορεί να συμφωνήσετε ότι τις ημέρες του σχολείου ένα απόγευμα θα είναι ελεύθερο.

– Εξακριβώστε πόσος χρόνος χρειάζεται. Εάν, για παράδειγμα, αποφασίσετε ότι το παιδί σας θα κάνει πιάνο, τότε χρειάζεται να συνυπολογίσετε και τον χρόνο της μελέτης.

– Κρατήστε ημερολόγιο. Και μάλιστα σε εμφανές σημείο, όπως το ψυγείο, ώστε όλοι να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμα και να μη σας αιφνιδιάσουν με μία ξαφνική επίσκεψη στη γιαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης