Η βόλτα σε ένα spa, σε ένα κέντρο ομορφιάς, μπορεί να είναι ιδανική για μία γυναίκα, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι σίγουρη για την ασφάλειά της.

Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε, πριν κανονίσετε το ραντεβού σας σε ένα spa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pre- natal περιποίηση προσώπου

Το δέρμα σας την περίοδο της εγκυμοσύνης σας πρέπει να ξέρετε πως είναι αρκετά ευαίσθητο και μπορεί να μη δέχεται πολλά προϊόντα. Μπορείτε να κάνετε περιποίηση προσώπου και καθαρισμό χρησιμοποιώντας μόνο φυτικές κρέμες.Αποφύγετε τις έντονες αισθητικές επεμβάσεις, γιατί μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί στο πρόσωπό και στο σώμα σας.

Η σάουνα και το ζεστό μπάνιο

Όταν είστε έγκυος, είναι σημαντικό να αποφεύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία σας. Σάουνα, υδρομασάζ, ατμούς, περιτύλιξη σώματος και μαθήματα γιόγκα σε ζεστό περιβάλλον είναι απαγορευτικά. Εάν η θερμοκρασία του σώματος της μητέρας ανέβει σημαντικά, το έμβρυο μπορεί να είναι και αυτό πολύ ζεστό και δεν έχει κανέναν τρόπο να χάσει αυτήν τη θερμότητα, λένε οι γιατροί.
Το ζεστό μπάνιο έχει χαλαρωτικές επιδράσεις στους μυς του σώματος και στο μυαλό. Είναι πραγματική «πολυτέλεια» η ενυδάτωση με ένα ζεστό μπάνιο και δεν υπάρχει τίποτα που να το καθιστά επικίνδυνο για την εγκυμοσύνη Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικές με τα «καυτά» μπάνια .Εάν το νερό είναι πάρα πολύ καυτό, μπορεί να αισθανθείτε αδυναμία ή ναυτία, καθώς μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματός σας δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια

Πολλοί αρωματοθεραπευτές θεωρούν ότι τα ουσιαστικά έλαια (δηλαδή εκχυλίσματα φυτών και λουλουδιών) που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία μπορούν να υποκινήσουν το ενδοκρινικό σύστημα, να ισορροπήσουν τα επίπεδα ορμονών και να κατευνάσουν το άγχος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χαλάρωση και οι κατευναστικές επιδράσεις από πολλά έλαια και τεχνικές μασάζ που χρησιμοποιούνται σε αρωματοθεραπείες δημιουργούν ευφορία και βελτιώνουν την γενική υγεία, ωστόσο υπάρχουν μερικά που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν ορισμένα έλαια, όπως το λεμόνι και το ροδόξυλο, τα οποία θεωρούνται ότι είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πάντα πρέπει να ρωτάτε πρώτα τον μαιευτήρα σας. Εφόσον είστε έγκυος, θα ήταν καλό να συμβουλευθείτε τόσο το γιατρό σας όσο και έναν επαγγελματία αρωματοθεραπευτή για να σας συμβουλέψει ποια από αυτά θα πρέπει να αποφύγετε, γιατί ορισμένες ουσίες, που μεταφέρονται από το δέρμα σας, θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης