Οι μητέρες εργάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στην εποχή μας παρά παλαιότερα. Ο διπλός ρόλος των γυναικών ως εργαζόμενες και ως μητέρες, είναι εξαιρετικά δύσκολος και προκαλεί στρεσογόνες καταστάσεις για τις ίδιες αλλά και για όλη την οικογένεια.

Η κούραση, το στρες, οι επαγγελματικές ανησυχίες, οι εργασίες στο σπίτι, τα παιδιά που μπορεί κατά διαστήματα να ασθενούν και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι παράγοντες που μειώνουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων μητέρων. Οι εργαζόμενες μαμάδες ανησυχούν για τις ώρες που απουσιάζουν από το σπίτι τους, προσπαθούν να χωρέσουν όλες τις υποχρεώσεις μέσα ένα 24ωρο, βιώνουν πιο συχνά ενοχές για το αν είναι καλές μαμάδες ή όχι και έχουν πολλά ακόμα κυκλοθυμικά συναισθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν όμως κι αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενες μαμάδες πρέπει να νιώθουν υπερήφανες για τον εαυτό τους, γιατί διδάσκουν στα παιδιά τους πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής.

Οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά. Τα παιδιά των εργαζόμενων μαμάδων μπορεί να νιώθουν την απουσία της μαμάς τους, ωστόσο καταλαβαίνουν πως στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Καθημερινά βλέπουν τους γονείς τους να δουλεύουν προκειμένου να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αντιλαμβάνονται με το δικό τους τρόπο πως οι οικονομικές απολαβές από το επάγγελμα των γονιών τους βοηθούν σε ένα ποσοστό για να ικανοποιούν τις επιθυμίες που έχουν.

Οι άνθρωποι είναι πολυσύνθετες προσωπικότητες και αναλαμβάνουν πολλούς ρόλους. Η μαμά μπορεί να απουσιάζει από το σπίτι αλλά τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη μητέρα τους ως πολυδιάστατη προσωπικότητα. Κατανοούν την επαγγελματική της ιδιότητα με τον καιρό καθώς μεγαλώνουν και παρατηρούν πως η μητέρα τους αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάποιες εργασίες εκτός σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης