Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι γονιός, εκεί που οι άλλοι βλέπουν χαρά και διασκέδαση, εσύ βλέπεις πιθανούς κινδύνους για το παιδί σου. Και αν και αυτό ακούγεται κάπως υπερβολικό, η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καλό θα είναι να προσέχετε ορισμένα πράγματα για την ασφάλεια των παιδιών σας, σύμφωνα με το mother.gr:

Πνιγμός: Με το νερό, είτε πρόκειται για θάλασσα, είτε για πισίνα, δεν παίζουμε. Επιβλέπετε πάντα τα παιδιά σας όταν κολυμπούν και μην τους επιτρέπετε να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς μπρατσάκια ή άλλου είδους σωσίβιο, ανάλογα με την ηλικία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θερμοπληξία–ηλίαση: Οι εποχές των παιδικών μας χρόνων που τριγυρίζαμε χωρίς γυαλιά, αντηλιακό και καπέλο όλη μέρα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Προστατεύστε τα παιδιά σας από τον ήλιο και φροντίστε να ενυδατώνονται σωστά.

Τσιμπήματα: Τα κουνούπια και τα άλλα έντομα φαίνεται να προτιμούν τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό προσπαθήστε να έχετε πάντα μαζί σας μια αντισταμινική αλοιφή και προστατεύεστε τα παιδιά σας, όσο μπορείτε με εντομοαπωθητικά μέσα.

Μικροατυχήματα: Είτε πρόκειται για ένα χτύπημα στην παιδική χαρά, είτε για πέσιμο από το ποδήλατο ή ακόμα και για ένα γλίστρημα στη πισίνα, το καλοκαίρι υπάρχει μια αύξηση των μικροτραυματισμών. Για να αποφύγετε τα χειρότερα, εξηγήστε στο παιδί σας τι θα πρέπει να προσέχει και πώς να συμπεριφέρεται σωστά και με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης