Ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη, τόσο για το ίδιο το βρέφος όσο και για την οικογένειά του–οφέλη ιατρικά, εξελικτικά, συναισθηματικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Έρευνες απέδειξαν ότι τα βρέφη που τρέφονται με μητρικό γάλα, προσβάλλονται πιο σπάνια από λοιμώξεις, κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και εμφανίζουν σπανιότερα χρόνιες παθήσεις, όπως το άσθμα, ο διαβήτης και οι αλλεργίες. Παρά τις συνεχείς βελτιώσεις στις βρεφικές φόρμουλες, καμία δεν συγκρίνεται με το μητρικό γάλα, που αποτελεί τελικό προϊόν εκατομμυρίων ετών φυσικής εξέλιξης. Το ανθρώπινο γάλα αποτελεί την κορυφαία βρεφική τροφή.

Προφανώς, για τις γυναίκες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά, ο θηλασμός είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Συχνά, η έλλειψη πείρας προκαλεί άγχος: «Τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρω; Τι θα συμβεί αν δεν έχω αρκετό γάλα;» Είναι σημαντικό να ηρεμήσετε. Κατ’ αρχάς, ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να θηλάσουν το μωρό τους και παράγουν πολύ περισσότερο γάλα απ’ όσο χρειάζεται. Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχει αρκετή βοήθεια από τις νοσοκόμες, τους γιατρούς και τους ειδικούς σε θέματα θηλασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα αρχίσω; Πολλά βρέφη είναι έτοιμα να θηλάσουν αμέσως μετά τον τοκετό. Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα βρέφη μπορούν να θηλάσουν λίγες ώρες μετά τον τοκετό. Μετά τις επόμενες 12-16 ώρες, τα βρέφη είναι λιγότερο…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης