Οι περισσότερες νέες μαμάδες έχουν το εξής παράπονο: Ενώ τα πρώτα, πολλά κιλά της εγκυμοσύνης τους έφυγαν γρήγορα μετά τον τοκετό, τους έχουν μείνει 4-5 κιλά, εκεί στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών, που δε λένε να «φύγουν» με τίποτα. Μην απελπίζεστε –με λίγη γυμναστική και λίγη προσεκτική διατροφή θα τα χάσετε και αυτά. Μέχρι τότε, όμως, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα κρύψετε με τον πιο έξυπνο τρόπο.

Μαύρο Χρώμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ότι το μαύρο «αδυνατίζει» είναι γνωστό. Αν θέλετε, λοιπόν, για λίγο καιρό να καλύψετε την κοιλίτσα και τους γλουτούς σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέγετε μαύρες μακριές μπλούζες και φορέματα. Μάλιστα, ένα total black look (π.χ. μαύρη μπλούζα – μαύρο κολάν) θα κάνει το σώμα σας να φαίνεται και πιο μακρύ.

Αξεσουάρ

Ένα μακρύ ή ένα λεπτό μαντήλι που θα πέφτει κάθετα στο σώμα σας, καθώς δημιουργεί την αίσθηση του μήκους και όχι του πλάτους. Επιπλέον, επιλέγοντας εντυπωσιακά αξεσουάρ στις εξόδους σας, θα είναι αυτά που θα κερδίζουν τις εντυπώσεις όσων σας κοιτάζουν και όχι τα «προβληματικά» σημεία του σώματός σας. Προσοχή, όμως: Αποφύγετε τα πολύ κοντά κολιέ και τα τσόκερ, τουλάχιστον μέχρι να χάσετε τα περιττά σας κιλά, καθώς θα κάνουν τον λαιμό σας να δείχνει κοντόχοντρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιτά από τη μέση και κάτω

Προσοχή χρειάζεται, όμως, και στα ρούχα που επιλέγετε να φοράτε από τη μέση και κάτω, τα οποία πρέπει να είναι όσο πιο λιτά γίνεται για να μη σας προσθέτουν επιπλέον όγκο. Έτσι, αποφεύγετε τα παντελόνια με τις μεγάλες τσέπες και τα έντονα κουμπιά ή τις φούστες που δημιουργούν όγκο ή έχουν βολάν. Αντίθετα, προτιμάτε παντελόνια σε ίσια γραμμή ή κολάν.

Επίσκεψη στην μοδίστρα

Αφού έχετε βάλει στόχο να αδυνατίσετε, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε νέα ρούχα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα αγαπημένα σας ρούχα, να πάτε σε μία καλή μοδίστρα και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά.

Έμφαση στο ύφασμα

Ειδικά τώρα τον χειμώνα, για μία γυναίκα με παραπάνω κιλά κάποια ρούχα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αναφερόμαστε στο ύφασμά τους, καθώς έχει παρατηρηθεί πως τα λεπτά, αέρινα υφάσματα (π.χ.το μεταξωτό ζέρσεϊ, τα λεπτά βαμβακερά ή τα πουλοβεράκια με την πολύ λεπτή πλέξη) που γλιστρούν στο σώμα και «πέφτουν» προς τα κάτω δίνουν την αίσθηση μιας λεπτής σιλουέτας. Αντίθετα, τα χοντρά πουλόβερ και τα τουίντ δίνουν επιπλέον όγκο και είναι κάπως άκαμπτα.

Έμφαση σε λαιμό και ντεκολτέ

Διανύετε την ιδανικότερη περίοδο για να αναδείξετε το ντεκολτέ σας και να τονίσετε τον λαιμό σας, φορώντας μπλούζες με V και ανοιχτά πουκάμισα. Σκοπός είναι να αφήσετε λίγο παραπάνω δέρμα ακάλυπτο προκειμένου να τραβήξετε εκεί τα βλέμματα και όχι χαμηλότερα στο σώμα σας.

Ψηλά τακούνια

Το πιθανότερο είναι ότι για αρκετό καιρό μετά τον τοκετό δεν θα έχετε καμία διάθεση για τακούνια και τα μόνα παπούτσια που θα σας βολεύουν θα είναι τα αθλητικά σας. Ωστόσο, τουλάχιστον στις εξόδους σας, προτιμάτε να φοράτε λίγο πιο ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα οποία θα σας κάνουν αυτόματα να δείχνετε πιο λεπτή, ψηλή και κομψή. Κι αν βρίσκετε τις γόβες-στιλέτο ανυπόφορες, επιλέξτε πλατφόρμες που είναι πάντα πιο αναπαυτικές και σταθερές.

Μακιγιάζ με tan

Το μαύρισμα δημιουργεί πάντα την αίσθηση πιο λεπτής σιλουέτας. Καθώς, όμως, αυτή την εποχή είναι λίγο δύσκολο να μαυρίσει κανείς, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ελαφρώς tanned αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας. Και για το υπόλοιπο σώμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε self-tanning ενυδατικές κρέμες που θα διατηρήσουν ένα ελαφρώς μαυρισμένο αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης