Συνήθως το ανθρώπινο σώμα έχει θερμοκρασία από 36,5 μέχρι 37,3 βαθμούς. Η θερμοκρασία του σώματος έχει διάφορες διακυμάνσεις ανάλογα με τη δραστηριότητα, την ηλικία και με την εποχή.Το πρωί οι άνθρωποι όλοι έχουμε την πιο χαμηλή θερμοκρασία, ενώ το απόγευμα την πιο υψηλή.

Ο πυρετός εμφανίζεται όταν στον οργανισμό εισβάλλουν μικρόβια ή ιοί που προκαλούν ασθένειες. Η επίθεση αυτή των μικροβίων δίνει στον εγκέφαλο το μήνυμα να ανεβάσει τη θερμοκρασία, γιατί τα μικρόβια καταστρέφονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι λοιπόν, αναγνωρίζετε τον πυρετό στο παιδί σας σε μια πρώτη φάση βάζοντας το χέρι σας στο μέτωπο του που καίει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στο παιδί τους, με το δίκιο τους βέβαια, αφού αντιλαμβάνονται ότι το παιδί τους είναι άρρωστο. Κι όμως, ο πυρετός δείχνει ότι ο οργανισμός του παιδιού αμύνεται και προσπαθεί να πολεμήσει την ασθένεια.Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να υποστηρίξετε με απόλυτα φυσικό και ακίνδυνο για το παιδί τρόπο μία θεραπευτική διαδικασία και να ρίξετε την υψηλή θερμοκρασία του παιδιού σας, δηλαδή τον πυρετό.

Ο πυρετός από μόνος του δεν είναι επικίνδυνος, ακόμα και υψηλός δεν οδηγεί σε εγκεφαλική βλάβη, όπως συχνά φοβούνται οι γονείς, εκτός εάν είναι πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου. Επικίνδυνη όμως μπορεί να είναι η αιτία του πυρετού, που πρέπει να διαγνωστεί με τη βοήθεια του παιδιάτρου.

Να θυμάστε ότι το μωρό σας μπορεί να είναι εξίσου άρρωστο όταν η θερμοκρασία του σώματός του είναι 38.5οC και όταν είναι 40οC. Ένας πυρετός 40οC για δύο μέρες δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί, εάν οφείλεται σε ίωση. Αντίθετα, ένας πυρετός 38.5οC που οφείλεται σε πιθανή μηνιγγίτιδα χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης