Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίστηκε την Κυριακή για μια δεύτερη τετραετία στο αξίωμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, παρέστη σήμερα σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της 57ης ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη συμβολή της ομογένειας στην πρόοδο του αμερικανικού έθνους, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι γνωστοί ομογενείς επιχειρηματίες και χρηματοδότες του Δημοκρατικού κόμματος: Τζέιμς Τσάνος, Τζορτζ Τσούνης και Ντένης Μιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους παριστάμενους, εκτός από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τους τρεις τιμώμενους, ήταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ και άλλα μέλη του Κογκρέσου. Στο μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα βρίσκεται σήμερα στην εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο, ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους, για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία και την ομιλία του προέδρου Ομπάμα.

Αμέσως μετά θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου και του αντιπροέδρου, όπου και θα αναπέμψει την ευχαριστήρια δέηση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης