Το ερευνητικό κέντρο για τον αυτισμό του πανεπιστημίου «La Trobe» της Μελβούρνης, σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό «Western Autistic School» συζητούν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής από κοινού έρευνας, με στόχο την επίσημη αξιολόγηση του Γνωστικού Συμπεριφορικού Δράματος που αναπτύσσει η Ελληνίδα Δρ. Χάρις Καρνέζη.

Το Γνωστικό Συμπεριφορικό Δράμα είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες παιδιών και εφήβων με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger). Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε από τη Δρ Χάρις Καρνέζη στο πανεπιστήμιο Τρίνιτι Κόλετζ του Δουβλίνου (Trinity College Dublin) της Ιρλανδίας και συνδυάζει για πρώτη φορά τεχνικές του δράματος με τις πιο επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους της ψυχολογίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως η γνωστική και η συμπεριφορική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού μοντέλου είναι να βοηθήσει τα παιδιά με αυτισμό να δουν την επικοινωνία όχι σαν πηγή άγχους, αλλά χαράς. Το μοντέλο αυτό δεν στοχεύει να διδάξει τα παιδιά συγκεκριμένες δεξιότητες ή συμπεριφορές, αλλά να τους δώσει, μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού και του δράματος, κίνητρο να τις ανακαλύψουν.

πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης