«Η θέση της κόμματός μας είναι διαυγής και ξεκάθαρη στα φαινόμενα της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή» είναι το σχόλιο της Συγγρού για την αρνητική ψήφο των τριών βουλευτών της (Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιάννη Ιωαννίδη και Γιάννη Καράμπελα) στο θέμα της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Κι ενώ η Συγγρού προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να κρατήσει τη «διαρροή» σε συγκεκριμένο χώρο, ήρθε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για περαιτέρω εξηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός μπήκε χαμογελαστός αλλά έφυγε από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών σκυθρωπός και χωρίς να καθίσει να υποστεί τη βάσανο όλων των ερωτήσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κύριος Κεφαλογιάννης μας είπε ότι οι υπόλοιποι 201 βουλευτές (ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας Κασιδιάρη) είναι ανάλγητοι καθώς δεν έδωσαν μία τελευταία ευκαιρία στον Χρυσαυγίτη βουλευτή να ζητήσει- εκτός δικαστικών αιθουσών – συγγνώμη για την ακραία πράξη του.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, είτε από την ακροδεξιά είτε από την ακροαριστερά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι. Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από τη γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου» είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγγνώμη, αλλά είστε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα ο αρχηγός σας μίλησε στους νέους και καταδίκασε απερίφραστα τη βία. Οι άλλοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της άρσης, έκαναν λάθος;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

Κάπου εδώ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης άρχισε να αισθάνεται άβολα.

«Δεν ξέρω αν είμαι έξω από τη γραμμή του κόμματος ,εγώ σας είπα τη θέση μου. Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση, λοιπόν, του βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα, ως άνθρωπος και ως πολιτικός, σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει και να ζητήσει συγγνώμη», επεσήμανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Κι οι άλλοι οι άκαρδοι; Που δεν ξέρουν να συγχωρούν; Σκληρή η πολιτική Μανόλο μου… άσπλαχνη.
«Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου» είπε ακόμη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σ ’αυτό το σημείο ο πρώην Υπουργός πίστεψε ότι κατάφερε να ξεπεράσει έναν ακόμη σκόπελο.
«Ερμηνεύστε μου την πράξη μου, όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία» συμπλήρωσε και έφυγε γιατί άρχισαν να πέφτουν βροχή οι ερωτήσεις.

Κι αν την αδελφή σου
Σφαλιάριζε ο βουλευτής
Θα ψήφιζες Μανώλη
Εκτός κομματικής γραμμής;

«Προφανώς, ψήφισαν αντίθετα από την γραμμή του κόμματος» τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Μπούρας.

«Έκανα λάθος και αν μπορούσα να γυρίσω πίσω θα ψήφιζα «ναι», προσπάθησα να περάσω ένα μήνυμα αλλά πέρασε άλλο. Ήθελα να πω ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο (ολομέλεια!), αλλά από την κοινωνία ολόκληρη. Εγινε μπέρδεμα έκανα λάθος. Θέλω να σας πως ότι όλες οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις μου είναι κατά των κρουσμάτων της βίας» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας, μετά το ντόρο που ξέσπασε με την ψήφο των τριών (Κεφαλογιάννη, Καράμπελα, Ιωάννίδη) για τη μη άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε επίσης:

Tρεις υπέρ Κασιδιάρη, Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης