«Διάλειμμα μισής ώρας…» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η αίθουσα της Ολομέλειας μετατράπηκε σε αρένα από τις φωνές.

«Δεν θα περάσουν τα μέτρα!» ούρλιαζαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είστε ξεφτίλες!» φώναξε ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν τον… συμμαζέψει, για να βγουν από την αίθουσα, ο Κασιδιάρης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η συνεδρίαση διεκόπη πριν καλά καλά αρχίσει, αφού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσαν θέμα συνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

«Να εγερθούν όσοι συμφωνούν με την αντισυνταγματικότητα» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά, ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι το αίτημα απορρίπτεται γιατί δεν σηκώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, έγινε της… Ολομελείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία και ο πρόεδρος της Βουλής, βλέποντας ότι η τρικομματική «έμπαζε» σε αριθμούς (προφανώς, παρά το εγερτήριο του Θανάση Μπούρα, κάποιοι χουζούρευαν ως αργά στο κρεβάτι τους), πρότεινε διακοπή μισής ώρας, για να ξεκινήσει μετά την ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και ζητούσαν εδώ και τώρα ψηφοφορία. Στο σημείο αυτό ακούστηκαν και κάποια «Γαλλικά» από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής.

Τώρα, όλοι τρέχουν να δουν αν έκανε βλακεία ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς δεν προβλέπεται ονομαστική ψηφοφορία για θέματα συνταγματικότητας.

Μεγάλε, Βαγγέλαρε!

Να σημειωθεί ότι, μόλις έκλεισε το κύκλωμα της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε «χαρούλες» με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο δύο λεπτά νωρίτερα έδειχνε να τη χωρίζει άβυσσος απόψεων.

Οι βουλευτές, δε, της Χρυσής Αυγής πέταξαν τις λεκτικές βόμβες τους και μετά χαμογελούσαν. Αποχώρησαν από την αίθουσα, μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης τούς έδωσε το «ok».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης