Οι δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι στην Επιτροπή Εμπορίου και σε έντονους τόνους καταφέρθηκαν κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Ο Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή, ο Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή» ούρλιαξε πέντε φορές ο Νίκος Μίχος προκαλώντας με τις φουσκωμένες του φλέβες το φόβο και τον τρόμο στους υπόλοιπους Βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου» εξομολογήθηκε η Βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.
«Ο Σαμαράς είναι φασίστας» φώναξε και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Όλα ξεκίνησαν όταν το λόγο στην Επιτροπή πήρε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε στο βίντεο του Τάκη Μπαλτάκου κάνοντας λόγο για εμπλοκή Σαμαρά. Τότε παρενέβη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης λέγοντας πως «είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά». Στο σημείο αυτό σηκώθηκαν όρθιοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και απείλησαν να τα κάνουν γυαλιά –καρφιά.

Στην αίθουσα προκλήθηκε πανικός ο οποίος ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την παρέμβαση της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή που φώναζε «Είστε Χούντα. Παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη. Είστε φασίστες, αλήτες! Θέλετε να βάλετε αθώους ανθρώπους στη φυλακή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προεδρεύων Γιώργος Βλάχος μπροστά στο χάος έκλεισε τα μικρόφωνα των Βουλευτών και έκοψε το βήχα σε όλους λέγοντας πως « εδώ δεν θα το κάνουμε καλοκαιρινό, σοβαρευτείτε όλοι».

«Τέτοιες σκηνές θα είναι στην Ημερησία Διάταξη από δω και πέρα» λένε οι Βουλευτές που καταλαβαίνουν ότι η υπόθεση Μπαλτάκου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι Χρυσαυγίτες Βουλευτές αφήνουν να εννοηθεί ότι το βίντεο με το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο ήταν μία …γεύση το τι πρόκειται να επακολουθήσει και απειλούν με νέο υλικό και συνομιλίες.

Άλλωστε το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τη συνομιλία Κασιδιάρη –Μπαλτάκου στο γραφείο του τελευταίου δεν ξεκινάει από την αρχή ούτε δείχνει το τέλος του
Πριν από λίγο στην Ολομέλεια ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος απευθύνθηκε στο τέλος της ομιλίας του στον Υπουργό Εσωτερικών λέγοντάς του «ότι το καλύτερο για τις μέρες του Πάσχα και στα δικά σας!».

Τι εννοούσε ο …Βουλευτής;

Πάντως ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είχε δώσει μάχη με τον Μπαλτάκο ώστε να περάσουν το περιβόητο άρθρο 9 για το μεταναστευτικό ,το οποίο θεωρήθηκε από την αντιπολίτευση άδικο και απαράδεκτο εις βάρος των εξαθλιωμένων ανθρώπων που αναζητούν απεγνωσμένα μια καλύτερη μέρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών χρησιμοποιεί εσκεμμένα σε κάθε του ομιλία τη λέξη «λαθρομετανάστης» ,ταυτισμένος δηλαδή στο συγκεκριμένο θέμα με τις απόψεις Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι σφόδρα ενοχλημένος με τις επιλογές Σαμαρά.

«Ο Καραμανλής δεν θα επέτρεπε ποτέ στους Βουλευτές του να έχουν όχι σχέση ,αλλά ούτε καλημέρα με αυτούς» μας είπε Καραμανλικός Βουλευτής.

«Μας ζάλισαν με τα μαξιμαλαράκια, με τις νύφες και τους γαμπρούς. Στην αρχή βρήκαν τις νύφες (σ.σ Δημοκρατική Αριστερά) κι όταν έφυγαν οι νύφες αναζήτησαν τους γαμπρούς(σ.σ η φράση του Μπαλτάκου για συγκυβέρνηση με το «καλό κομμάτι» της Χρυσής Αυγής» σχολίασε πρώην Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

«Τους έχω ικανούς να μας πουν τώρα ότι φταίει ο Καραμανλής!» συμπλήρωσε.

 «Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν πολλές τάσεις για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Μία ήταν αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη και τη Φωτεινής Πιπιλή που έβγαιναν ευθαρσώς και ασκούσαν σκληρή κριτική στις επιλογές Μπαλτάκου, όπως στο σύμφωνο συμβίωσης, (σ.σ η Φωτεινή Πιπιλή επαναλάμβανε πάντα και σχολίαζε τα γούτσου –γούτσου με Χρυσαυγίτες). Μία δεύτερη τάση ,η οποία κυριαρχούσε και στου Μαξίμου ήταν να τους πάμε λάου-λάου ,μην τους πάμε και πολύ κόντρα. Η μάζα της Ν.Δ ήταν κάθετη στις θέσεις της για το ναζιστικό μόρφωμα. Υπήρχε βέβαια και η τάση που έβλεπε μία ιδεολογική ψιλοπροσέγγιση ή υπό το φόβο να μην ξαναβγούν κρατούσαν ήπιες φιλικές σχέσεις (σ.σ οι περισσότεροι είναι πια και ευτυχώς εκτός Ν.Δ) με τη Χρυσή Αυγή» είναι η ερμηνεία που κάνει σήμερα Βουλευτής της «γαλάζιας» παράταξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης