Σε παρέμβαση με ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά προσπαθούν να αναγάγουν οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι  Γ. Καμίνης (Αθηναίων), Γ. Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γ. Δημαράς (Πατρέων), Π. Σκοτινιώτης (Βόλου) και Φ. Φίλιος (Ιωαννίνων) την περιβόητη πλέον «πρωτοβουλία των πέντε».

Η «πρωτοβουλία των πέντε Δημάρχων»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τούτο, οι πέντε αιρετοί με το «μεταρρυθμιστικό προφίλ», όπως αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται, το απόγευμα της Πεμπτης πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο Αθηναίων.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, θέτουν ως προτεραιότητες πέντε μείζονος σημασίας θέματα:

1. Τη μεταρρύθμιση στην Τ.Α. με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της
2. Την ενίσχυση της ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
3. Την Κοινωνική Πολιτική
4. Τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη
5. Την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση αυτές τις πέντε προτεραιότητες, οι πέντε δήμαρχοι αποφάσισαν τη διοργάνωση (και πάλι) πέντε θεματικών παρεμβάσεων στις έδρες των αντίστοιχων πέντε δήμων.

Σκοπός, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι «η διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων προς την πολιτεία και τους πολίτες καθώς και η διεκδίκηση των αναγκαίων και καίριων αλλαγών όπου θα ενισχύσουν αποφασιστικά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών της χώρας».

…και στο βάθος ο Σημίτης

Εν των μεταξύ πριν από την «διακήρυξη των 5» προηγήθηκε επίσκεψη του Γιώργου Καμίνη στον Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή, στον απόηχο της οποίας, ως μοναδικό θέμα στην ατζέντα της μεταξύ τους συνάντησης, διέρρευσαν ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα του δήμου Αθηναίων και η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα που οι πέντε δήμαρχοι πασχίζουν για το μέλλον της τοπικής Αυτοδιοίκησης διά μέσω της υψηλής πολιτικής αντιμετώπισης των παθογενειών της, οι πόλεις τους αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με πρώτο και καλύτερο αυτό στον τομέα της Καθαριότητας, με τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων κάθε δήμου να τους κατηγορούν για τη μη επίλυσης χρόνιων προβλημάτων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης