Π.Κ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που στην Ελλάδα υιοθέτησαν την «άποψη» ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας ήταν άλλη μία έκφραση της διεθνούς συνωμοσίας των τραπεζιτών, και μάλιστα των «Ρότσιλντ» συγκεκριμένα. Περίεργο. Πώς οι «συνωμότες» κατάφεραν να πείσουν πάνω από 20 εκατομμύρια Γάλλων να ψηφίσουν τον εκφραστή της παγκόσμιας τραπεζικής συνωμοσίας; Η απάντηση είναι προφανής. Ευτυχώς που επικρατεί ο Καρτέσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρω ότι στο στρατόπεδο των «ψεκασμένων» απανταχού Ευρώπης επικρατεί θλίψη και εκνευρισμός. Τίποτε δεν πέτυχε. Ούτε η ρατσιστική επιθετικότητα, ούτε η εθνικιστική συνθηματολογία, ούτε η διασπορά ψευδών ειδήσεων, ούτε το hacking, ούτε η πρόσκληση στο Κρεμλίνο, ούτε τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε οι υστερίες του κ. Φάραντζ. Και αναφέρω μόνον τους πραγματικούς ηττημένους από τις εκλογές στη Γαλλία. Αυτούς που επέβαλαν το Brexit, τους οπαδούς του «Tea Party» στις ΗΠΑ, τους ολιγάρχες του Κρεμλίνου, τον νέο Χαλίφη της Κωνσταντινούπολης, τους κερδοσκόπους των αδιαφανών Funds, τους νοσταλγούς (και είναι πολλοί) του δήθεν τάχα μου «εξευγενισμένου» νεοναζισμού στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, τη Γερμανία (εκεί αυτοαποκαλούνται και «Εναλλακτικοί» -κοίτα να δεις).

Το δράμα των οπαδών του δόγματος της διεθνούς συνωμοσίας είναι ότι -κατά τους δημοσκόπους- ενδέχεται η Άνγκελα Μέρκελ να επικρατήσει του εσχάτως «επισήμου αγαπημένου» της νέας ελληνικής Αριστεράς κατά Κουμουνδούρου μεριά, του Μάρτιν Σουλτς [όπου Σουλτς στη γαλλική αργκό σημαίνει «Γερμαναράς» και μάλιστα «πολύ Γερμαναράς» (ιδιαιτέρως στην Αλσατία), όπως και Boch (φωνητικά κατά τη γνωστή εταιρεία, αφού οι Γάλλοι δεν ξεχνούν και καλά κάνουν)].

Οπότε, καταλήγουμε στο μεδούλι του συνωμοτικού δόγματος. Από τον Καναδά και τον Τρουντώ, στην Ιταλία και τον Ρέντσι, στη Γαλλία και τον Μακρόν, και στη Γερμανία με τη Μέρκελ, τα παιδιά και οι φίλοι του Ομπάμα κερδίζουν έδαφος ή μάλλον παίρνουν τους κατά δήλωσή τους «πατριώτες» παραμάσχαλα. Κατανοητή, λοιπόν, η στενοχώρια τους. Α, για τους αυτοαποκαλούμενους «πατριώτες» έχει μιλήσει αυτός ο Εγγλέζος με το χαρακτηριστικό φλέγμα. «Ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των απανταχού απατεώνων». Αλλά και αυτός ο κακομοίρης, αν και μακαρίτης προ πολλού, είναι προφανώς μέλος της «Διεθνούς Συνωμοσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης