Μία απρόσμενη πρόσκληση δέχθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ανώγεια της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώ περπατούσε, τον πλησίασε ο γνωστός ιερέας του χωριού, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, και του ζήτησε να μιλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ θα σε καλωσορίσω στον “καπετάνιο” μου, τον Άη Γιώργη. Πάμε μέσα να τα πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον πρώην πρωθυπουργό να απαντά απορημένος: «Τέτοια ώρα;». 

Ωστόσο, ο παπά-Ανδρέας ήταν αποφασισμένος… Παρέσυρε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ναού και έκλεισε την πόρτα, αφήνοντας άπαντες να κοιτούν αποσβολωμένοι.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι δύο άνδρες βγήκαν από την εκκλησία, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά χαριτολογώντας: «Τα βρήκαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκάλυψε ο ιερέας, «του είπα μερικές αντρίκειες κουβέντες και συμβουλές, με τις οποίες συμφώνησε. Τη μία θα σου πω. Του ‘πα να παίξει γροθιά στο μαχαίρι κι ας ματώσει. Και να σκεφτεί καλά να σκύψει στα ματωμένα χώματα, σε ένα χωριό που έχει αναγεννηθεί τρεις φορές από τις στάχτες του και να πάρει δύναμη. Τα υπόλοιπα που του ‘πα δεν λέγονται. Είναι προσωπικά δικά μας. Ήταν σκληρές οι κουβέντες. Μου απάντησε “δεν φοβάμαι να ματώνω”».

«Τις κουβέντες που του είπα τις χώνεψε καλά. Αυτό που εγώ εισέπραξα, παρακολουθώντας την όλη του στάση, είδα έναν άνθρωπο φιλικό, προσιτό και οικείο», κατέληξε ο παπά-Ανδρέας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης