Ένα προεκλογικό… ευτράπελο έχει «σημαδέψει» τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, είκοσι περίπου ημέρες πριν την διεξαγωγή τους.

Συνολικά 575.000 ψηφοδέλτια που εκτυπώθηκαν για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου «αχρηστεύτηκαν», αφού ο ανεξάρτητος υποψήφιος από την Πάφο, Ανδρέας Ευστρατίου χρησιμοποίησε ως έμβλημα το κατοχυρωμένο λογότυπο της εταιρείας Guinness World Records.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υπηρεσία Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η εταιρεία, δια του Νομικού της Τμήματος ζήτησε από τον Γενικό Έφορο Εκλογής να αποσυρθεί το έμβλημά της.

Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια θα τυπωθούν και πάλι με το συνολικό κόστος και για τις δύο εκτυπώσεις να υπολογίζεται στις 60.000 ευρώ.

Ο Ευστρατίου είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες από το 2007-όταν κατασκεύασε την μακρύτερη ουρά νυφικού, μήκους 1.362 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκλογών ο Ευστρατίου είχε χρησιμοποιήσει το έμβλημα της εταιρείας Γκίνες στα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών του 2008, των ευρωεκλογών του 2009, των βουλευτικών και των δημοτικών του 2011.

Το Νομικό Τμήμα της εταιρείας στην επιστολή του προς το Γενικό Έφορο Εκλογής αναφέρει ότι από το 2011 είχε υποδείξει στον Ευστρατίου να μην κάνει χρήση του εμβλήματος της.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης