Λάμπρος Παναγιώτου

Ιερός πόλεμος ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία με φόντο το τζαμί και το χώρο κατασκευής του. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΡΤ «Πρωινή Αρτηρία» με τη Φραντζέσκα Σαββοργινάκη απασφάλισε και έσουρε πουρνό –πουρνό τα εξ αμάξης στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή, ζητώντας μάλιστα από τον αρμόδιο Υπουργό να τον… στείλει σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν απρέπεια του Γενικού, έπρεπε να δείξει τουλάχιστον λίγο σεβασμό. Ο τρόπος που έθεσε το ερώτημα «τι θα πουν οι χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες» τον θέτει εκτός πλαισίου. Είσαι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και δεν μπορεί να λες τέτοια πράγματα. Εγώ και η Μαριέττα Γιανάκου ήμασταν οι μοναδικοί που παλέψαμε για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα, όταν οι άλλοι συνωστίζονταν στην ουρά για να γίνουν αρεστοί στο μακαριστό Χριστόδουλο». Απορώ πως ο κύριος Αρβανιτόπουλος τον κρατάει ακόμα στη θέση του» είπε εκνευρισμένος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος κράτησε μανιάτικο και το «άδειασμα» που του έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε πως «ο υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει κατανοήσει(ακόμα) ότι η πλειοψηφία δεν αποφασίζει για τα δικαιώματα των μειοψηφιών».

«Τότε να καταργήσουμε τις πλειοψηφίες!» απάντησε μέσω της εκπομπής ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος χαρακτήρισε «μέγα και εγκληματικό λάθος» τους χειρισμούς στην απόλυση των δημοτικών αστυνομικών.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διευκρίνισε πως δεν είναι εναντίον της κατασκευής τζαμιού αλλά εναντίον του χώρου που επελέγη, καθώς θεωρεί ότι ο Βοτανικός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για ένα κέντρο της πόλης που ήδη ασφυκτιά.

Δείτε απόσπασμα της εκπομπής:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης