Στην εξεταστική Επιτροπή η ερώτηση που έκανε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, για το αν στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας ΑΥΓΗ υπάρχει και μία offshore προκάλεσε «ρουκετοπόλεμο».

«Από το due diligence που έχετε κάνει στα δάνεια της ΑΥΓΗΣ, ποια είναι η μετοχική σύνθεση της ΑΥΓΗΣ; Υπάρχει, απ’ό,τι εμφανίζεται,μία offshore στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΥΓΗΣ με ποσοστό 2,93%. Ποιος είναι ο beneficial owner, το φυσικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης offshore ,που είναι ιδιοκτήτης της ΑΥΓΗΣ; Αυτό το πρόσωπο είναι πολιτικό πρόσωπο;» ρώτησε ο Νότης Μηταράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα ΑΥΓΗ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για συνήθη αντιπερισπασμό της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να αποπροσανατολίσουν -όπως αναφέρει- από τα πραγματικά προβλήματα και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΑΥΓΗ προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία συμμετείχε μέσω δημόσιας εγγραφής και μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων η οποία αγόρασε 16 500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη» αναφέρει η εφημερίδα.

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε επισημαίνοντας «πως από το ΣΥΡΙΖΑ των ψεμμάτων περάσαμε στο ΣΥΡΙΖΑ των οffshore».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν τελειώνει εδώ. Ο Νότης Μηταράκης κατηγορεί την κυβέρνηση για ρουκετοπόλεμο και εμπάθεια με αφορμή μία τροπολογία που είχε καταθέσει για τον πόλεμο που γίνεται στη Χίο τις ημέρες του Πάσχα. Κι ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται να είχε συμφωνήσει να κάνει δεκτή την πρόταση Μηταράκη για τον οριοθέτηση του ρουκετοπόλεμου σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης την απέρριψε.

Εμ, δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Βουλευτής; Τι τα ‘θελε για την offshore, τυχαίο;

«Δεν νομίζω» φέρεται να απαντά ο Νότης Μηταράκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης