της Άντζελας Πεϊτση

Μπορεί «επίσημα» να είδε και να άκουσε το πανελλήνιο τα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ, ωστόσο εκείνο που έχει ουσία, δεν είναι άλλο, από το παρασκήνιο των «ταπεινών και σεμνών εγκαινίων» της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως διεξήχθησαν κάτω υπό δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Ωστόσο, το αλατοπίπερο σε ένα άνοστο φαγητό, δίνει τον τόνο του.

«Ταπεινή και απλή» χαρακτηρίζει την εκδήλωση των εγκαινίων της ΔΕΘ η πλειοψηφία εκείνων, που πήραν την πρόσκληση για να παραβρεθούν στην τελετή. Μπορεί να έλαμψε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, μπορεί να προσέλκυσε το ενδιαφέρον η παρουσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, αλλά έλειπε το «κάτι». Αυτό το «κάτι» που επί χρόνια προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Από την τελετή, λοιπόν, που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η αίθουσα χωταξικά ήταν η μισή, αξιοπρόσεκτα ήταν τα παρακάτω: Παραβρέθηκαν βουλευτές -νυν και πρώην- από τη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, υποδέχθηκαν ο στενός του φίλος, Βάκης Φραντής, ο πρόεδρος της Διοικούσας Ν.Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, οι πρόεδροι των τριών ΝΟΔΕ, Κεντρικού-Τάσος Εμμανουηλίδης, Ανατολικού-Γιάννης Πάιδας, Δυτικού-Κώστας Τσιλώνης και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης

Δεν ήρθε τελικά -λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων- ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ απουσίαζε ο πρώην και μοναδικός βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Βενιζέλος…

Παρόντες και παρούσες, οι βουλευτές νομού Θεσσαλονίκης, κ.κ. Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Ορφανός -πρώτος επιλαχών, Καράογλου, Αναστασιάδης, Βαρτζόπουλος, Ταχιάου, Μάρκου.

Από την παρουσία των νυν βουλευτών εκ νέου υποψηφίων, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της Έλενας Ράπτη. Αυτή τη φορά, αποφάσισε να αποχωρήσει. Ακριβώς. Μόλις τελείωσε το τελετουργικό από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου, η κα. Ράπτη, σηκώθηκε και έφυγε.

Κύκλοι της Διοικούσας αποκάλυψαν πως υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την «κομματική» της στάση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως, παρά της αλλεπάλληλες προσκλήσεις του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην Μητροπολίτου Ιωσήφ, μόνον μία φορά και για ένα τέταρτο. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας ως αποκορύφωση την αποψινή στάση της, είπε πως «συνεχίζει την απολιτίκ στάση της εκμεταλλευόμενη το όνομα του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Θάνου: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας»
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, 21:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης