Οι Τράπεζες κάνουν τώρα πως δεν καταλαβαίνουν το χεράκι τους όμως μια χαρά το έβαλαν σε μισθούς και συντάξεις των πελατών τους. Το «ξάφρισμα» που έγινε στα βιβλιάρια καταθέσεων παραδέχτηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νότη Μαριά είπε ότι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αμέσως το υπουργείο επικοινώνησε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

«Να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Από την ώρα που προκλήθηκε το θέμα είμαστε σε επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να υπάρξει ξεκαθάρισμα της διαδικασίας.Αν προκύψει θέμα νομοθετικής ρύθμισης θα το κάνει και αυτό η κυβέρνηση,να διευκρινιστεί ποιο είναι το θέμα που έχουν οι Τράπεζες και τι τις οδήγησε σ’αυτή την κατάσταση. Εφόσον χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση θα γίνει άμεσα»είπε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη στιγμή που θα κατατεθούν μισθοί και συντάξεις και περάσουν 24 ώρες παύει να θεωρούνται έτσι με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι και μισθωτοί να τρέχουν και να μην φτάνουν για να σηκώσουν τα χρήματά τους πριν τα πάρουν οι Τράπεζες. Φέρτε τροπολογία για να λυθεί το θέμα» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Αν υπάρχει βιβλιάριο μόνο για την κατάθεση μισθών και συντάξεων τότε οι Τράπεζες δεν θα προχωράνε στην κατάσχεση. Άλλωστε υπάρχει και το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν τους επιτρέπει να πειράξουν καταθέσεις κάτω των 1000Ευρώ. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αν χρειαστεί περαιτέρω ρύθμιση εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε κι αυτό» διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης