Μαζικός τουρισμός, απεριόριστες ποσότητες αλκοόλ, χαμηλό πνευματικό επίπεδο τουρισμού, διακινήσεις ναρκωτικών και ανθρώπων, νοοτροπίες κατσαπλιά και κυρίως, μπάτε σκύλοι αλέστε.

Η περιοχή Λαγανά στην Ζάκυνθο, μία άλλοτε παραδεισένια γωνιά του Ιονίου εδώ και πολλά χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα σύμβολο παρακμιακής διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε μία μικρής διάρκειας περίοδο με όρους μαζικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι Σέρβοι με την γνωστή αυτάρεσκα βουκολική νοοτροπία τους και κάποιοι Αμερικανοί από το λίκνο του αμερικανικού πολιτισμού το… Τέξας, διαπληκτίζονται προφανώς μεθυσμένοι άπαντες σε ένα μπαρ του Λαγανά της Ζακύνθου.

Το κακό δεν θέλει και πολύ να γίνει. Ο Σέρβος μπράβος με έναν Έλληνα σύμμαχο και κάποιον τρίτο αγνώστου καταγωγής ρίχνουν κάτω ένα αμερικανάκι και το σκοτώνουν. Με γροθιές και κλωτσιές.

Σκηνές από άγριο καουμπόικο ή πιο απλά σκηνές καθημερινής παρακμής στην βαλκανική Ελλάδα όπου ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που φέρονται (και είναι περήφανοι γι’ αυτό) ως κατσαπλιάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία συλλαμβάνει τους δράστες. Και λοιπόν; Live your myth στην Ελλάδα του Λαγανά, στο Φαληράκι στη Ρόδο, στις παρακμιακές τουριστικές πιάτσες του Πλατανιά ή στα Μάλια και στους ναούς του τουριστικού συνωστισμού, από την Χαλκιδική έως την Ιεράπετρα μέσω Κέρκυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης