Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής παιδικών γάμων στην Ινδία.

Στην πόλη Ρατζαστάν, της επαρχίας Τσιτοργκάρ, στη βόρεια Ινδία, οι παιδικοί γάμοι όχι μόνο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αποτελούν και παράδοση, σημειώνει η «Daily Mail».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω βίντεο μία από τις νύφες, που δεν είναι πάνω από πέντε ετών, φαίνεται να φοράει ένα ινδουιστικό νυφικό φόρεμα και να εξαναγκάζεται να περπατήσει γύρω από τη φωτιά, παρέα με τον… γαμπρό, ο οποίος είναι μόλις 11 ετών.

Το κοριτσάκι κλαίει, όμως ο πατέρας δεν συγκινείται και επιμένει ότι πρέπει να ολοκληρώσει το τελετουργικό που προβλέπει να γυρίσουν γύρω από τη φωτιά επτά φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα άλλο σημείο του τελετουργικού, ένας ιερέας επιπλήττει τα παιδιά για το γεγονός πως κλαίνε.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» του βίντεο, οι οποίοι κρύβονται.

Η Kriti Bharti, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, έχει σταματήσει πολλούς τέτοιους γάμους τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σημειώνει ότι πολλοί που δεν συμφωνούν με το τελετουργικό δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία από φόβο.

«Η αστυνομία πρέπει να δράσει άμεσα, καθώς στο βίντεο φαίνεται κι ένας ιερέας» λέει η ίδια στην «Daily Mail».

Συνολικά έξι παιδικοί γάμοι τελέστηκαν μέσα σε δύο μέρες στο φεστιβάλ Akshaya Tritiya, ένα ινδουιστικό δρώμενο κατά το οποίο είναι παράδοση οι γάμοι παιδιών, κυρίως στην επαρχιακή Ινδία.

Πηγή: dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης